9 milyon vatandaşa müjde geldi.

9 milyon vatandaşa müjde geldi.

Hükümetten koronavirüsün ekonomiye olan etkileri kapsamında 9 milyon vatandaşa müjde geldi.

9 milyon vatandaşın borçlarında FAİZLERi SİLİNECEK

Düzenleme; 31 Mart’a kadarki kesinleşmiş vergi, gümrük vergisi, vergi cezaları, motorlu taşıtlar vergisi, sigorta prim borçları, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, su, atık su, katı atık borcu ve bu alacakları ilişkin her türlü faiz, gecikme faizi ve zammı içine alıyor.

158807774-1104454246716390-7732633363189939236-o.jpg

Bu kapsamdaki idari para cezaları da kanun dahilinde olacak. Spor kulüpleri ve OSB’ler de düzenlemeden yararlanabilecek. Vergi, prim, su borçlarına, trafik, askerlik ve nüfus cezalarına da yapılandırma imkânı getiren kanun teklifine bakılırsa, faizler silinirken ana para da taksitle alınacak.

ENİ HESAPLAMA Düzenlemeyle faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi silenerek yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) tutarı ile hesaplama yapılacak. İsteyen 6, 9, 12, 18 taksitten birini tercih edecek ve 2 ayda bir ödeme meydana getirecek. Taksit süresi uzadıkça, katsayı üzerinden belirlenen toplam ödeme tutarı da artacak. Yani azca taksitte ödeyen daha kârlı çıkacak. Borçlar ilk taksitte ödenirse, faiz ve gecikme bedeli yerine uygulanan Yİ-ÜFE oranında yüzde 50 indirim yapılacak

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.