9 yıldır hamile kalamıyordu

9 yıldır hamile kalamıyordu

9 yıldır hamile kalamıyordu... Hastanede erkek olduğunu öğrendi!

Hindistan'da ağızları açıkta bırakan bir olay yaşandı. Hintli bir kadına karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede konjenital hastalık teşhisi konuldu. Hastanın androjen duyarsızlık sendromu veya Morris sendromuna sahip olduğunu belirleyen doktorlar bu tip rahatsızlığı olanların kadınlara benzediğini ancak genetik yapı itibariyle aslında erkek olduğunu belirtti.

Hinditan'da 9 yıllık evli bir kadın birkaç kez çocuk sahibi olmayı denedi ancak hamile kalamadı. Karın ağrısı şikayetiyle doktora gittiği bir gün hayatının şokunu yaşayan kadın aslında genetik olarak erkek olduğunu öğrendi.

Çok nadir görülen konjenital hastalık teşhisi konulan otuz yaşındaki Hintli kadının, XY erkek cinsiyet kromozomu setine sahip olduğu ortaya

çıktı.PTI ajansının aktardığına göre, hastanın androjen duyarsızlık sendromu veya Morris sendromuna sahip olduğu doktorlar tarafından belirlendi ve kadının kadının uterus ve yumurtalıklarının olmadığı, hiç adet kanaması geçirmediği, karın ağrısının ise testis kanserinin semptomu olduğunu tespit etti.

Yaşanan bu duruma ilişkin açıklamada bulunan doktor  Onkolog Anupam Datta Görünüşüne göre, bu bir kadın. Sesi, göğüs gelişimi ve normal dış genital bölgesine bakılırsa, bir kadın" cümlelerini kullandı. Tedavisine devam edilen kadının kız kardeşi ve iki teyzesinin de Morris sendromu olduğu ortaya çıktı. (Sabah)  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.