96 BİN TL YE sıfır araç

96 BİN TL YE sıfır araç

O Marka Türkiyede 95 Bin TL'ye sıfır araç satışına başlayacak !

Çip k’rizi ardından yükselen otomobil fiyatları satın almayı zor bir duruma getiriyor. Genellikle Asya sektöründe kuv’vetli bir manzara çizen Tata markası, en çok satan modellerinden biri olan Tiago’yu Türkiye sektöründe satışa sunmaya hazırlanıyor.Genellikle dünyada yaşanan çip krizi nedeniyle küresel vasıta fiyatlarında ciddi artış yaşandı.

Yaşanan bu artış Türkiye piyasalarına da yansıdı. Otomobil piyasalarındaki yükselişin ardından dünyadaki detaylı araba markalarının Türkiye pazarına gireceğiyle ilgili çoğu söylem meydana çıkmaya başladı.

Fiyatlardaki yükseklik seçenek modelleri ve markaları Türkiye’de göreceğimizin bir sinyali olabilir.

Basit bir numune verecek olursak, Hyundai ve Tata gibi markaların ucuz modellerinin ülkemizdeki fiyatlarını baz alabiliriz. Şu da bir gerçek. Hyundai, Asya’daki ucuz modellerini ülkemize getirmiyor.
Hindistan’ın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan TATA, ülkemizdeki etkinliğini yükseltmek amacıyla butona bastı.

İddialara göre TATA, Tiago modelini Türkiye sektöründe satışa sunmak amacıyla geri sayıma işlemiş durumda.

Yolcu ve sürücü hava yastığı seçeneğine sahip olan Tata Tiago’da klima da bulunuyor. Klima bile diyoruz zira otomobilin fiyatı çok uygun. Bu otomobil Hindistan’da vergiler dahil 95 bin TL’ye satılıyor.

Gelelim bu otomobilin ülkemizdeki fiyatına… 95 bin TL’ye en düşük ÖTV dilimi ve KDV’yi ekleyecek olursak karşımıza 177 bin TL gibi bir fiyat çıkacaktır. Bu fiyatın maksimum etiket olduğunu belirtelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.