Adalet Bakanlığı 12 Bin 750 Personel Alımı Kadro Dağılımı ve Başvuru Formu

Adalet Bakanlığı 12 Bin 750 Personel Alımı Kadro Dağılımı ve Başvuru Formu

Adalet Bakanlığı 12 Bin 750 Personel Alımı Kadro Dağılımı ve Başvuru Formu

Adalet Bakanlığı 12 Bin 750 Personel alımı için başvuru formunu yayımladı. Adaylar aşağıdki şartları okuyaak başvuruda bulunabilir.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) tarafından bugün yayınlanan 12 bin 750 kişinin istihdamına yönelik yayınlanan alım ilanına göre Bakanlık Merkez Ve Merkez Atamalı Taşra Teşkilatında görevlendirilmek üzere Avukat, Destek Personeli (Hizmetli), Diğer Teknik Hizmet Personeli (İstatistikçi), Psikolog, Sosyal Çalışmacı, İnfaz Koruma Memuru (İKM), Büro personeli, hemşire, Teknisyen, şoför, aşçı, kaloriferci, Zabıt Katibi, Mübaşir, öğretmen ve veteriner hekim alınacağı belirtildi. Belirlenen kadrolar ile ilgili yayınlanan başvuru şartlarında illere göre yapılan kadro dağılımı listesi ve adayların başvuruda bulunmaları için 3 ayrı başvuru formu yayınlandı. Buna göre adayların bu formları doldurmaları ve istenilen belgelerle birlikte başvuru dosyasına eklenmeleri istendi. Başvuruda doldurulması gereken formlar aşağıda verilmiştir. Peki kadrolara göre belirlenen başvuru şartları ve başvuru tarihleri nelerdir? Hangi kadrolara personel alımı yapılacak? 

PERSONEL ALIMI YAPILACAK KADROLAR

Bakanlık bünyesine toplam 17 unvan ve kadroda alım olacak.

1 - İnfaz Koruma Memuru (İKM),

2 - Büro personeli,

3 - Hemşire,

4 -Teknisyen,

5 - Şoför,

6 - Aşçı

7 - Kaloriferci

8 - Psikolog,

9 - Sosyal Çalışmacı,

10 - Öğretmen ve

11 - Veteriner hekim

12 – Avukat

13 – Zabıt katibi

14 – Mübaşir

15 – Destek elemanı

16 – İstatistikçi

17 – İcra Takibi personeli

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

4) Başvuru yeri ve şekli: 
Başvuruların sınavın yapılacağı EK-1/A,B,C,D,E listelerde belirtilen adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması gerekmektedir. 
Başvurunun sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlığına yapılması halinde; adayın başvurusu, komisyon tarafından sınav ortak rolüne girilmek suretiyle daha önce tanımlanmış sınav numarası üzerinden UYAP sınav ekranına kaydedilecek ve UYAP’tan tanzim edilen sınav kayıt formu imzalanıp onaylandıktan sonra bir sureti adaya verilerek tamamlanacaktır.
Başvurunun sınavın yapılacağı adalet komisyonuna gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması halinde; adayın başvurusu, komisyon tarafından sınav ortak rolüne girilmek suretiyle başvurunun yapılacağı komisyon tarafından daha önce tanımlanmış sınav numarası üzerinden UYAP sınav ekranına kaydedilecek ve UYAP’tan tanzim edilen sınav kayıt formu imzalanıp onaylandıktan sonra bir sureti adaya verilerek sınav kayıt formu ve başvuru evrakı, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle acele posta servisi (APS) ile başvuru yapılan adalet komisyonu başkanlığına gönderilerek tamamlanacaktır.

Belirtilen usule uyulmadan posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla sınavı yapacak adalet komisyonuna veya Bakanlığa yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.


 
Adaylar EK-1/A,B,C,D,E listelerde yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen sözleşmeli pozisyonlar ile sözleşmeli icra katipliği pozisyonlarından sadece bir unvan için bir adalet komisyonuna başvuru yapabileceklerdir. Adayın birden fazla adalet komisyonuna veya birden fazla unvana başvuru yaptığının tespit edilmesi halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecek, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi istihdamları yapılmayacaktır. Ancak Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı Şube Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen sözleşmeli pozisyonlarda bu şart aranmayacaktır.

İstihdam edilmeye hak kazanan adaylar başvuru yaptıkları adalet komisyonlarına bağlı, merkez veya mülhakat adliyelerinden birinde istihdam edilebileceklerdir.

1 - Bakanlık Merkez Ve Merkez Atamalı Taşra Teşkilatında Avukat, Destek Personeli (Hizmetli), Diğer Teknik Hizmet Personeli (İstatistikçi), Psikolog Ve Sosyal Çalışmacı Pozisyonlarında Çalıştırılmak Üzere Sözleşmeli Personel Alım İlanı Başvuru Tarihi 05 Temmuz 2019’da başlayacak olup 19 Temmuz 2019’da sona erecektir. 

2 - 6 bin 126 İnfaz Koruma Memuru (İKM), 247 Büro personeli, 91 hemşire, 84 Teknisyen, 169 şoför, 24 aşçı ve 2 kaloriferci olmak üzere toplamda 6 bin 743 sözleşmeli personel alımı için başvurular 01 Temmuz 2019’da tarihinde başlayacak olup, 16 Temmuz 2019’da sona erecektir. 

3 - 3 bin 71  Zabıt Katibi, bin 169 Mübaşir, Personel alımı Başvuruları 1 Temmuz 2019’da başlayacak olup 16 Temmuz 2019’da sona erecektir.  

4 - 208 Psikolog, 24 Sosyal Çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim alımı için yapılacak başvurular 22 Temmuz 2019’da başlayacak olup 8 Ağustos 2019’da sona erecektir. 

5 - Hizmetli, Destek personeli, Avukat alımı için yapılacak başvurular 5 Temmuz’da başlayacak olup 19 Temmuz 2019’da sona erecektir.  

AVUKAT, DESTEK PERSONELİ, İSTATİSTİKÇİ, PSİKOLOG ve SOSYAL ÇALIŞMACI ALIMI ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

c) Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisansmezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

Özel Şartlar:

A- Avukat:

a) Hukuk fakültesinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

b) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak.

B- Destek Personeli (Hizmetli):

En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

C- Psikolog:

Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak.

D- Sosyal Çalışmacı:

Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

E- Diğer Teknik Hizmet Personeli (İstatistikçi)

İstatistik lisans bölümünden mezun olmak.

İNFAZ KORUMA MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:


 Türk Vatandaşı olmak,
Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  

Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan  16/07/2019  itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;  

Merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak 

Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan  16/07/2019   itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,

Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

SÖZLEŞMELİ ZABIT KATİBİ, MÜBAŞİR, TEKNİSYEN, AŞÇI, ŞOFÖR ALIM ŞARTLARI

Genel Şartlar:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 16 Temmuz 2019 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1983 ve sonra doğumlu olanlar)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,


 
d) 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,

g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Özel Şartlar:

A- Sözleşmeli zabıt kâtibi pozisyonlarında istihdam edilebilmek için ;

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama sınavı ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.

B- Sözleşmeli mübaşir pozisyonlarında istihdam edilebilmek için;

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

C- Sözleşmeli şoför pozisyonlarında istihdam atanabilmek için;

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Hizmetin özelliğine göre en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

D – Sözleşmeli teknisyen pozisyonlarında istihdam edilebilmek için;

En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

E- Aşçı pozisyonlarında istihdam edilebilmek için;

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak,

11) Sözlü sınav konuları: 
Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecektir. Sözlü sınavda konular ve puanlama aşağıda belirtildiği şekilde olacaktır.

a) İlgilinin istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan), 
b) Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan), 
c) Genel kültür (20 puan), 
d) Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan) 
puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. İlgilinin istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken;
1) Zabıt kâtipliği ve mübaşirlik pozisyonlarına istihdam edilecekler için genel hukuk bilgisi ve kalem mevzuatına,
2) Diğer pozisyonlara istihdam edilecekler için istihdam edileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye ilişkin konuların bir veya  birkaçından soru sorulur.
3) Şoför pozisyonlarına istihdam edilecekler için bu tespit araç başında ve kullanma becerisi de ölçülmek suretiyle yapılacaktır.
12) Nihai Başarı Listesi: 
Nihai başarı listesi, adayların merkezi ve sözlü sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlayarak sıralanması suretiyle düzenlenecektir. Zabıt kâtibi pozisyonlarında istihdam edileceklere ilişkin nihai başarı listesi düzenlenirken; öncelikle hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet programı ve adalet önlisans programı mezunları en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle sıralanacak olup, diğer adaylar bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puandan başlayarak sıralanacaktır.

13) Sınav sonucunun tebliğinden itibaren kanuni bir mazereti olmaksızın 15 gün içerisinde istenilen belgeleri teslim etmeyen ya da aranılan şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların sözleşmeleri iptal edilecek ve yerlerine puan sıralamasına göre yedek adayların yerleştirme işlemi yapılacaktır.

14) İlan metninde belirtilmeyen hususlar hakkında, ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

15) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekindeki “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” uyarınca, bu pozisyonlarda istihdam edilenlerin yer değişiklikleri özel şartlara bağlanmış olduğundan, ilgililerin ileride mağduriyete uğramamaları açısından eş, öğrenim, sağlık vb. gibi hususları dikkate alarak sınava girmeleri önem arz etmektedir. 
  
16) İstihdam yapılacak yerlere ilişkin sayıları ve Bakanlıkça uygun görülen sınavı yapacak adalet komisyonlarını gösteren  EK-1/A,B,C,D,E listeler aşağıda gösterilmiştir. 
  
Duyurulur.

İNFAZ KORUMA MEMURU NE İŞ YAPAR?

İnfaz koruma memurları hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İKM, cezaevi ve ıslahevlerinde bulunan suçluların ihtiyaçlarını karşılayan bunların ıslahını sağlayarak topluma yeniden kazandırılmasına yardım eden Adalet Bakanlığı CTE tarafından atanan meslek elemanlarıdır.

 

Toplum içerisinde herhangi bir sebepten ötürü uyum sağlayamamış aynı zamanda insanlara veya herhangi bir şeye zarar veren kişilerin işlemiş oldukları suça karşılık adalet sistemimizin vermiş olduğu özgürlüğü kısıtlama cezasının, infazının gerçekleştiği ceza evlerinde görev yapmakta olan memurlara İnfaz Koruma memuru veya halk arasında sıkça duyduğumuz gardiyan denilmektedir. Genel İdari Hizmetler sınıfında yer alan İnfaz Koruma Memurları, emniyet sınıfında yer alan bir memur gibi haklara ve zorunluluklara da sahip bulunmaktalar. İnfaz koruma memurları üniforma ile görev yapmaktalar. Ayrıca İnfaz koruma memuru İKM, zor kullanma yetkisine de sahiptirler. Bu kapsamda diğer GİH sınıfı memurlarından daha farklılık gösterirler.

Cezaevine giren hükümlünün üzerini arar ve değerli eşyaları emniyet altında bulundurur. Hükümlüler hakkında kayıtları tutar, koğuşları kontrol eder, çalışan tutuklulara nezaret eder. Kaçma girişimi ile ilgili herhangi bir çalışma olup olmadığını kontrol ederler. İKM günde üç defa tutukluların sayımını yapar, onların yemek, banyo ve diğer ihtiyaçlarında yardımcı olurlar. Cezaevinde çıkabilecek olan olaylara anında müdahale etmek zorundalar. Ayrıca genel arama ve kontrolleri düzenli olarak yaparlar. Cezaevinin temizliğinden de sorumlu olan gardiyanlar, ağır ceza merkezi olmayan yerlerde katip olarak ta görev alırlar.

MÜBAŞİRLER NE İŞ YAPAR?

Mübaşirler Adliyeler haricinde hiçbir kurumda çalışmazlar. Ne adalet Bakanlığı merkez teşkilatında nede cezaevlerinde sadece adliyelerde çalışırlar. Hatta adliyelerde de sadece Mahkemelerde görevlendirilirler.

 

Mübaşir duruşma zamanlarında duruşma salonunda görevli olur, duruşmaya çıkacak dosyaları hazırlayarak saatine göre sıralar ve sırası gelen dosyaların taraflarını çağırarak duruşma salonuna davet eder. Duruşma esnasında duruşma düzenini sağlar, tarafları duruşma konusunda gerek görürse bilgilendirir. Tarafların vereceği dilekçe vs. delilleri taraflardan alarak Hakime, hakimin taraflara vereceği belge ve evrakları da hakimden alarak taraflara verir.

Duruşma dışındaki görevlerine gelince,

1-Duruşma dışındaki en önemli görevi bir sonraki duruşma dosyalarını sıraya koyarak hakimin incelemesi için eksiksiz olarak hazır etmek,

2-Posta verilecek evrak ve dosyaların postaya vermek, Adliye içi ile ilgili yazışmaları ve yine adliye içinde başka mahkemelerce istenilen dosyaları zimmet defteri tabir edilen deftere kaydederek gitmesi gereken birimlere götürerek imza karşılığı teslim etmek,

3-Hakim ve Zabıt katibi ile birlikte keşiflere giderek zabıt katibi ve hakime yardımcı olmak,

4-Zabıt katipleri tarafından yazılan evrakların hakim tarafın görülüp, imzalanıp getirilmesi gibi görevlerde mübaşirin görev alanına girmektedir.

Adliyelerin çoğu yükünü Zabıt Katibi ile birlikte taşıyan bu özverili meslek grubu mübaşirlerin genel olarak yaptığı işler evrakların dağıtımı, getirip götürülmesi gibi görünse de çok sorumluluk gerektirecek işlerdir. Herhangi bir evrakın veya dosyanın kaybedilmesi, duruşma dosyalarının hakime eksik verilmesi nedeniyle hakimin o dosyaya hazırlanamaması gibi durumlara vesile olacağından Mübaşirlik görevinin ne denli önemli ve sorumluluk gerektirici bir görev olduğu anlaşılmaktadır.

CTE  6 bin 914 kamu personeli alım ilanını ayrıntılı incelemek için tıklayınız. 

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.