Adalet Bakanlığı CTE'ye 10 Bin Yeni Kamu Personel Alınacak

Adalet Bakanlığı CTE'ye 10 Bin Yeni Kamu Personel Alınacak

Adalet Bakanlığı CTE'ye 10 Bin Yeni Kamu Personel Alınacak (İKM, zabıt katibi alımı, şoför)

11 CEZAEVİ AÇILDI 48 TANE DAHA AÇILACAK

2016 yılından 2019 yılına kadar 166 adet yeni ceza infaz kurumu açılmıştı. Mevcut 34 ceza infaz kurumlarına da ek binalar yapılarak toplam 149 bin 588 kişilik kapasite artışı sağlandı.  Adalet Bakanlığı'nın mevcut kapasitesinin yetersizliği sebebiyle, yeni cezaevi inşaatlarına da hız verildiği bildiriliyor. 2018 yılında 500 bin metrekare büyüklüğünde 11 cezaevi açan Adalet Bakanlığı 2021 yılına kadar 48 cezaevinin tamamlanmasını hedefliyor. Cezaevlerinde kapasitelerin üzerinde mahkumun bulunması zaman zaman buralarda görevli personel ile mahkumlar arasında tartışmaların ve olayların yaşanmasına da sebep oluyor. Önümüzdeki süreçte personel eksikliğinin giderilmesi için yeni ilanlar yayımlanması bekleniyor.

CTE Genel Müdürlüğü'nün 2019 yılı içerisinde en az 10 bin yeni personel alımı yapacağı belirtiliyor. İlanlar ve konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. 

Bu kişiler ve emekli olanların yerine yeni alımlar yapılmaya başlanmıştı. Bu esnada Adalet Bakanlığı'nın yeni cezaevleri için de çalışmalarında sona geliniyor. Adalet Bakanlığı CTE 2021 yılına kadar 48 cezaevi yapımı planlıyor. Bu cezaevlerinin toplam büyüklüğünün 6 milyon metrekareyi bulacağı belirtiliyor. Mahkum yakınları şartlı ceza indirimi konusunda beklentilerini arttırırken, öte yandan yeni cezaevlerinin yapımıyla ilgili süreçte başladı. Cezaevlerinin kapasitesinin üstünde mahkum barındırdığı konusu sık sık gündeme geliyor.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.