Adalet Bakanlığı Kamu işçileri 2021 Toplu iş Sözleşmesi

Adalet Bakanlığı Kamu işçileri 2021 Toplu iş Sözleşmesi

ADALET BAKANLIĞI'NDA İLK DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

ADALET BAKANLIĞI'NDA İLK DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Sendikamızın son dönemde gerçekleştirdiği en önemli örgütlenmelerden biri olan Adalet Bakanlığı'nda ilk dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.

izlemek için: 

İlk görüşme, 1 Nisan 2021 tarihinde, TÜHİS toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Sendikamızın Adalet Bakanlığı'nda toplu sözleşme imzalamak üzere bir araya gelmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, görüşmelerin sosyal diyalog yollarıyla ve karşılıklı anlayış içinde geçmesini istediğini kaydetti. Alemdar, yaşamakta olduğumuz pandemi, ekonomi, yaşam koşulları gibi çalışma hayatında gündemde olan kimi konulara da değindi.
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Tolga Şahin de yaptığı konuşmada olumlu bir toplu sözleşme görüşme süreci yaşamayı umduğunu, diyalog yoluyla tüm sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi. TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek ise kamu işverenleri adına uzun yıllardır pek çok sözleşme görüşmeleri sürdürdüklerini, Koop-İş ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal diyalog zemininde süreci yürüteceklerini kaydetti.

Toplantıya, Alemdar, Şahin ve Çiçek’in yanı sıra İşverenliği temsilen Strateji Geliştirme Başkanlığı Tetkik Hakimi Nihat Ağaçcı, Strateji Geliştirme Mali Hizmetler Uzmanı Fatma Ünver Yıldırım, Atama Şube Müdürü Fatih Genç Taşran, Kadro Dairesi Şube Müdürü Nuri Yücel; Sendikamızı temsilen Genel Sekreterimiz Metin Güney, Genel Sekreter Yardımcımız Aytuğ Balaman, Ankara 1 Nolu Şube Başkanımız Yücel Yıldırım, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Şahin Kaya ve TİS Uzmanımız Sezgin Bilgin, İşyeri Sendika Temsilcilerimiz Erkan Bozat, Önder Koçyiğit, Zeki Seymen, Üyemiz Fatih Erciyas; işveren sendikasını temsilen TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerefettin Güler, Baş Uzman Fatma Taşkın ve Uzman Osman Adıgüzel katıldı.

Toplu sözleşme teklif taslağı ile ilgili görüşmelere başlayan taraflar, bir sonraki görüşmenin ileride belirlenecek bir tarihte yapılması kararlaştırıldı.

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.