Ağustosta 15000 Öğretmen mi atanacak?

Ağustosta 15000 Öğretmen mi atanacak?

Ağustosta 15000 Öğretmen mi atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere Ağustos ayında öğretmen atamasının olmayacağını ve artık atamaların Şubat ayında gerçekleşeceğini açıklamıştı. Yeni bakan Yılmaz'ın ısrarı ile ağustos ataması iptal edilmiş ve sözleşmeli öğretmenlik yeniden hortlatılmıştı. Bu süreçte MEB'e son yılların en büyük tepkisi yağmış, eğitimciler ve yurttaşlar bakanlığın ne yapmaya çalıştığına anlam verememişti.

Sürecin devamında TBMM komisyonunda hararetli tartışmalar yaşanmış ve bu sırada ataması yapılmayan öğretmenler ve sendikalar hükümet ve bakanlığa sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması ve ağustos ayında atama yapılması konusunda baskı oluşturmuştu. TBMM Eğitim komisyonu üyesi CHP Bursa milletvekili Ceyhun İrgil de hemen her gün atama bekleyen öğretmenlerin sesini duyurmuş ve sürecin kısmen de olsa olumlu sonuçlanmasına katkı sağlamıştı.

BİMER ve MEB'e Ağustos ile ilgili bilgi edinme biriminden gönderilen iletilere ''Ağustos'ta atama yapılmayacak'' mesajını bakanlık ''Duyuruları takip ediniz'' olarak değiştirmiş ve 5+3 olarak öngörülen sözleşmeli öğretmenlik sistemi 3+2 sistemine dönüştürülmüş ve 2017 yılında ataması yapılacak öğretmenlerin tamamının kadrolu olarak atanacağı açıklanmıştı. Geçtiğimiz hafta da Ağustos ayında öğretmen atamalarının gerçekleştirileceği müjdesi geldi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sözleşmeli kavramına takılmayalım, burada hayırlı, şubat ayında atanacak öğretmenlerin dışında ilave bir atamanın yapılacağı müjdesini de verelim. Ekstra atama olduğunu biliyorum, hayırlı bir teşebbüsün içindeyiz." 

Bu konuşma sonrası öğretmen atamaları yılda 2 ay yapılabildiği için Ağustos ataması garantilenmiş oldu. Peki sayı ne olacak? Sayı konusunda ise 8 farklı iddia şu şekilde:

14.000 Sözleşmeli öğretmen atanacak
14.000 Sözleşmeli/kadrolu karışık atama yapılacak
15.000 Sözleşmeli öğretmen atanacak
15.000 Sözleşmeli/kadrolu karışık atama yapılacak
20.000 sözleşmeli öğretmen atanacak
20.000 Sözleşmeli/kadrolu karışık atama yapılacak
30.000 Sözleşmeli öğretmen atanacak, müjdeyi cumhurbaşkanı verecek
35.000 Sözleşmeli öğretmen atanacak, müjdeyi cumhurbaşkanı verecek

Yukarıda yer alan en kuvvetli iddialar. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde atama müjdesinin geleceği ve sayı ile hangi pozisyonda atama yapılacağı da belli olmuş olacak. İddialara göre en kötü ihtimalle 14 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. mebpersonel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.