Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın İşçilerine Güzel Haber geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın İşçilerine Güzel Haber geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında kamu İlgilendiren önemli bir haberimiz var

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çalışan 26 bin sosyal hizmet işçisinin yaşadığı sıkıntıları Konfederasyonumuzla birlikte Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ile paylaştık, yetkili sendika olarak çözüm önerilerimizi kendilerine ilettik.

Konfederasyon Genel Başkanımız ve beraberindeki heyet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkanımız ve Konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Genel Sekreter Eda Akbulut ile Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Zengin de hazır bulundu.

fb-img-1703172751714.jpg

SOSYAL HİZMET İŞÇİSİNİN SORUNLARI BAKAN GÖKTAŞ’A ANLATILDI

Konfederasyon Genel Başkanımız Arslan, Bakan Göktaş’a HAK-İŞ’in çalışma hayatı ve kadın odaklı faaliyetlere ilişkin raporu ile Sendikamızın Bakanlık bünyesindeki üyelerinin taleplerine ilişkin raporunu sundu.

ÜCRETLER, PERSONEL ALIM POLİTİKASI, MAAŞ SİSTEMİ VE EV TİPİ ÇALIŞMA DAVALARI HAKKINDAKİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ SUNULDU

Konfederasyon Heyetimizin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a yaptığı ziyarette, bakanlık bünyesinde çalışan sosyal hizmet işçilerinin sorunları ve sendikal çözüm önerilerimiz ayrı bir başlık altında anlatıldı, dosya sunuldu.

fb-img-1703172749413.jpg

Görüşme, HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan tarafından Bakan Özdemir’e bizzat anlatılan sorunlar ve Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert’in sosyal hizmet emekçilerinin acil çözüm bekleyen sıkıntılarının detaylı anlatımı ile devam etti.

Genel Başkanımız Devlet Sert, ücretlerin yetersizliği, Bakanlık bünyesine alınacak yeni personele yönelik alım politikasının yeniden belirlenmesi, uygulama birlikteliğinin sağlanması adına maaş ödeme sisteminin tekrar gözden geçirilmesi, ev tipi çalışma sistemine ait fazla mesai davalarının, işçi ve kamu yararı gözetilerek mahkemeye taşınmadan çözümlenmesi vb konularda Bakan Göktaş’ı bilgilendirdi.

fb-img-1703172753883.jpg

HAK-İŞ Heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise sosyal hizmet işçilerinin yaşamış oldukları sıkıntıların çözümü konusunda Yetkili Sendika Öz Sağlık-İş’in sunmuş olduğu önerileri inceleyeceklerini ve hiçbir personelin mağdur olmaması için çalışmalar yapılacağını iletti. 

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.