AK Parti Torba Yasası

AK Parti Torba Yasası

AK Parti Torba Yasası! TBMM Onayıyla Yeni Gelecek Düzenlemeler Madde Madde

AK Partilii Milletvekillerinin imzasını taşıyan torba yasa düzenlemesi TBMM'de görüşülecek. AK Parti tarafından sunulan torba yasa düzenlemesi ise özellikle piyasalara dair yeni adımlar içeriyor.

İşte “Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” düzenlemesinin detayları. 

AK PARTİ'NİN TORBA YASASINDA YER ALAN DÜZENLEMELER

İlk maddelerden bir tanesi çek düzenlemesi. Hükümet piyasada sorunlara neden olan çek düzenlemesi nedeniyle yasayı değiştirecek. Bu düzenleme ile 30 Nisan tarihinde yürürlüğe giren çek düzenlemesi yeni torba yasa ile yenilenecek. Çek düzenlemesinde yer alan en önemli adımlardan biri ise bu süreçte yasaya ayrı işlem yapmış olanlara da af getirilmesi olacak. 

 
Bir diğer düzenleme sigortacılık alanında. 
Kanun teklifi kapsamında gelecek yeni uygulama ile yurtiçinden veya uluslararası piyasalardan sigorta veya reasürans teminatı bulunamayan, teminat sağlanmasında güçlük bulunan, nükleer riskler gibi riskler ile sigorta edilmesinde kamu yararı bulunan riskler için teminat sağlama, sigorta veya reasürans havuzları kurmak amacıyla Özel Riskler Yönetim Merkezi kurulacak. Kurulacak olan yeni kurumun merkezi İstanbul olacak.

Özel Riskler Yönetim Merkezi Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası ile Kamu İhale Yasası’na tabi olmayacak ve gelir ve kurumlar vergisinden muaf olacak. Düzenleme ile hangi risklerin Özel Riskler Yönetim Merkezi tarafından yönetilip yönetilmeyeceğine Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanlığı makamları karar verecek. 

Genel Olarak Torba Yasa

AK Parti tarafından sunulan “Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kısa süre önce uygulamaya giren çek düzenlemesinin yenilenmesini kapsıyor. Bunun dışında mikro ve küçük ölçekli işletmelerin, likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek için de maddeler var. Bu düzenleme kapsamında bu işletmeler adına ilave istihdamda ödemeleri gereken sigorta primleri, 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullanacakları kredilerde kredi faiz veya kâr payı bakiyesinden düşülecek. Bu tutar ise işsizlik fonundan karşılanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.