Ak Parti'den 12 ay maaş taşerona kadro ve belediye taşeron işçileri kadroya

Ak Parti'den 12 ay maaş taşerona kadro ve belediye taşeron işçileri kadroya

Taşerona kadro müjdesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni yasama yılına başlamasının ardından gözler kadro bekleyen sözleşmeli çalışanlara ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) durumuna çevrildi. Ekonomi yönetimi ve sendikalardan milyonların beklediği düzenlemelere ilişkin açıklamalar art arda geldi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, tüm taşeron işçilere kadro verilmesini ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) tamamının yasa kapsamına alınmasını istediklerini söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu ise ilgili düzenlemenin Ekim ayı içerisinde Meclis'e geleceğini belirtti.

“CUMHURBAŞKANINA SUNULMA AŞAMASINDA”

Milyonlarca kişi yetkililerden gelecek açıklamalara odaklanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 516 bin sözleşmeli personelin mevcut olduğunu kadro konusunda çalışmanın Cumhurbaşkanına sunulma aşamasında olunduğunu belirtmişti. Konuya ilişkin bir açıklamada AK Parti cephesinden geldi.

AK PARTİDEN SÖZLEŞMELİYE KADRO ve GEÇİÇİ İŞCİLERLE ALAKALİ AÇIKLAMASl

AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu ise TGRT’ye yaptığı açıklamada, kadro bekleyen sözleşmeli ve geçici personellere müjde verdi. “Ekim ayında sözleşmeli personelle ilgili düzenlemeyi Meclis gündemine getireceğiz" diyen Akbaşoğlu, geçici kadrodaki personellerin de yeni düzenlemeyle sürekli çalışır hale getirileceğini belirterek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“657 sayılı Devlet Memuru Kanunu ve 4B kapsamında 500 binden fazla personel var. Ayrıca, daha önce 1 milyona yakın taşeronu kadroya geçirmiştik. Orada statüleri gereği dışarıda kalan 90 bine yakın kişi vardı. Şimdi onlarla da ilgili bir düzenlemeyi de gündeme getireceğiz. Bunlar içerisinde 9-10 ay çalışıp ilgili kanun gereği 2 ay çalışma hayatına son veren geçici personel var, bunların hepsini değiştireceğiz ve onları da daimi olarak, sürekli çalışır hale getirebilecek düzenlemeyi yıl sonuna kadar yasalaştıracağız.”

KAMUDA İŞ SAHİBİ OLMAK İÇİN;

1- Youtube TYP ve kamu iş ilanları kanalımıza tıklayın hemen abone olun

2- Android uygulamızı indirin kamuda iş ilanlarını cep telefonlarınıza ücretsiz bir bildirimle gönderelim. iş ilanlarını kaçırmayın tıklayınız

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum