Alan Sınavı Sağlık Personelinede Uygulansın

Alan Sınavı Sağlık Personelinede Uygulansın

Hatay Sağlık Sen Şube Başkanı Feleytun Gönç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in önerisi ile KPSS'de öğretmenler için düşünülen alan sınavının, sağlık personeli için de olması gerektiğini belirtti.

Gönç, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl on binlerce memur adayının girdiği KPSS'de, öğretmenler gibi sağlıkçıların da genel kültür ve genel yetenek sınavının mağduru olduğunu kaydetti.

Sağlıkçıların, mezun olduğu mesleki lise ve yüksekokullar da matematik, Türkçe, fizik, kimya gibi dersleri yüzeysel olarak gördüklerinin altını çizen Gönç, "Bu okullarda insan sağlığına yönelik temel tıp eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak gösterildi. Bu nedenle sağlıkçıların, genel içerikli sorulardan ziyade mesleki yeterlilik alanlarına ve eğitim formasyonlarına uygun alan sıralama sınavına girmeleri gerekir. Bu kapsamda da KPSS'de öğretmenler için düşünülen alan sınavı sağlıkçılar için de olmalı" dedi.

Gönç, KPSS alan sınavının, yeni birikim ve mağduriyetlere neden olmaması ve daha etkili bir istihdam politikası sağlaması açısından her yıl düzenlenmesi gerektiğini de ifade etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.