Almanya 3 Bin Euro Maaşla 10 Bin işçi Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Almanya 3 Bin Euro Maaşla 10 Bin işçi Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Almanya 3 Bin Euro Maaşla 10 Bin işçi Alımı Başvuruları Devam Ediyor

OBM İnsan Kaynakları Şirketi, Türkiye'den Almanya'ya çalışmak üzere 10 bin işçi götürecek. Meslek grupları arasında ise hemşire, kaynakçı, elektrikçi ve havalimanı yer hizmetleri sektörlerinde alım olacak

Taş, “Kendi milletime güvendiğim için Almanya’ya işçi götüreceğiz. Bu işi biz 17 yıldır yapıyoruz ve birçok ülkeden bugüne kadar birçok işçi götürdük. Ancak kendi milletimi bildiğim için bilinçli olarak Türkiye’den işçi götüreceğiz. Almanya’nın öncelikli olarak bizden talebi, işçilerin vasıflı olmaları. Ama vasıfsız işçi de götüreceğiz. Özellikle hemşire, kamyon şoförü, elektrikçi ve kaynakçı konusunda ihtiyaçlar var. Şu an en çok hemşire ihtiyacı var. İlk etapta 80 bin hemşire götürmeyi hedefliyoruz.  Sonrasında kaynakçı ve elektrikçi ihtiyacımız var. Onlar da 50 bin civarında olacak. Buradan gidecek işçilerle 18 aylık bir sözleşme imzalayacağız” şeklinde konuştu.

Almanya’daki çalışma koşullarına da değinen Taş, “Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak,  kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro artı mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euro'yu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euro’yu buluyor. “ dedi. Projenin Türk ekonomisine katkısından da bahseden Osman Taş “Bizim bu işimizin Türk ekonomisine katkıları da olacak. Zaten kanunen işçinin aylığının yüzde 50’si Türkiye’ye diğeri de Almanya’ya yatacak. Zaten bu işçiler buradaki ofisimiz üzerinden girişleri yapılacağı için işsizliği de bir anlamda azaltmış olacağız. Sonuçta İŞKUR ile çalışıyoruz. Onların da bize ciddi bir katkısı var. Bu anlamda onlara da teşekkür ediyoruz “ ifadelerini kullandı.

"2019'DA 10 BİN İŞÇİ GÖTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Taş, “Başvurularımız başladı. İlk bilgileri de konsolosluğa verdik zaten, oradan gelecek cevapları bekliyoruz. İnşallah süreç hızlı olur. 2019’da ilk olarak 5 ilâ 10 bin arası işçi götürmeyi hedefliyoruz. Aslında daha yüksek hedefliyoruz. Ama başvuruların çok yoğun olacağını ve konsolosluktaki işlerin uzayacağını düşünüyorum. O yüzden de sayı 10 bin civarında olacağını düşünüyorum. Başvuru yapacak işçiler, kesinlikle kimseye bir komisyon parası ödemesin. Biz bu insanları kendi bünyemize alacağımız için bir kuruş para talep etmiyoruz. O yüzden kimseye para kaptırmasınlar. Bizim en büyük sorunumuz bu bir anlamda.” İfadelerini kullandı.

"DİL EĞİTİMİ VE BARINAK BİZE AİT"

Türkiye’den Almanya’ya götürülecek işçilere bir takım eğitimlerin de verileceğini belirten Taş, “Almanya’ya gidecek işçilerimiz öncesinde bir dil eğitimine tabi tutacağız. Sonrasında onların Almanya’daki barınma ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız. Aynı zamanda, hesap açmalarında ve sigorta yapmaları konusunda da biz yardımcı oluyoruz. Normalde bu tür işleri Almanya’da kişiler kendisi yapar. Bizim bazı şartlarımız var. Onlardan biri emniyetten temiz kağıdı ve hastaneden sağlık raporu istiyoruz.  Sonrasında evrakları eksiksiz bize getirmelerini talep ediyoruz. Şu an Ankara, İstanbul ve Antalya’da ofislerimiz var. Ama ilerleyen süreç de Eskişehir, İzmir ve Konya’da ofis açmayı planlıyoruz” dedi.

"TÜRK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Projenin Türk ekonomisine katkısından da bahseden Osman Taş “Bizim bu işimizin Türk ekonomisine katkıları da olacak. Zaten kanunen işçinin aylığının yüzde 50’si Türkiye’ye diğeri de Almanya’ya yatacak. Zaten bu işçiler buradaki ofisimiz üzerinden girişleri yapılacağı için işsizliği de bir anlamda azaltmış olacağız. Sonuçta İŞKUR ile çalışıyoruz. Onların da bize ciddi bir katkısı var. Bu anlamda onlara da teşekkür ediyoruz “ ifadelerini kullandı.

"MAAŞ 3 BİN EURO'DAN BAŞLIYOR"
 
Almanya’daki çalışma koşullarına da değinen Taş, “Hemşirelerin 3 bin euro maaşı olacak,  kamyon şoförlerinin de 2 bin 500 euro artı mesaileri olacak. Toplamda 4 bin euro'yu buluyor. Yer hizmetleri, havalimanı maaşları da 2 bin euro’yu buluyor. “ dedi.
BAŞVURU DETAYLARI

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor.

Personel alımları hakkında OBM'den bir açıklama gelmişti. Yapılan açıklamada ise şu ifadere yer verildi:

OSMAN TAŞ'IN AÇIKLAMALARI

"Almanya'da 'OBM Almanya' adında şirket sahibiyim. Tam 10 yıldır çok sayıda ülkeden işçiyi Almanya'ya getirdim.

Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Moldova gibi ülkelerden binlerce kişiye Almanya'da istihdam sağladım.

Türkiye'den de işçi alımı yaparak Türk ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar başlattım.

Bu amaçla Türkiye'de bir basın toplantısı yaptım. Ülkeme döviz kazandırmak tek hedefimdi.

Ancak sosyal medyada çıkan bazı olumsuz ve bize danışmadan yapılan bilinçsiz haberler konuyu farklı mecralara çekti.

Alman konsolosluğu da bir açıklama yaparak 'OBM şirketi ile Federal hükümet arasında bir anlaşma yoktur' dedi.

Bu açıklama da yanlış yorumlanarak bazıları tarafından şirketimize karalama kampanyasına dönüştürüldü. Biz hiçbir zaman 'Alman Federal Hükümeti ile anlaşmamız var' demedik"

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum