Altın alacaklar dikkat! Merak ediliyordu, akşam açıklanacak!

Altın alacaklar dikkat! Merak ediliyordu, akşam açıklanacak!

Altın alacaklar dikkat! Merak ediliyordu, akşam açıklanacak!

Son günlerde tüm dünyanın en gözde yatırım aracı haline gelen altında dalgalanma devam ediyor. Gram altın 472 TL'ye ons altın ise 1960 dolara çıktı. Piyasa uzmanları altın fiyatlarında bu gece açıklanacak olan Fed kararının önemli olduğunu söylerken 1930 dolar seviyesinin güçlü bir destek seviyesi olarak ön plana çıktığını belirtiyor. Peki uzmanlar altın fiyatları ile ilgili ne diyor? İşte cevabı...

 

İç piyasada gram altın 472 liradan, çeyrek altın 766 liradan, Cumhuriyet altını da 3,056 liradan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı...

Tacirler Yatırım tarafından hazırlanan raporda şu ifadeler kullanıldı: Mart ayından bu yana sürdürmekte olduğu yükseliş trendi üzerindeki hareketine devam eden ons altın, dün öğle saatlerinde yükselişini 1970 seviyesi üzerine taşıdı.


1972 seviyesini test etmesinin ardından yönünü aşağı çevirerek kazançlarının bir kısmını silen ons altın, günü sınırlı bir düşüşle tamamladı.

Ons altın fiyatları bu sabah saatlerinde 1961 seviyesinden işlem görüyor. Aşağıdaki grafik üzerinden de görülebileceği gibi ons altın fiyatları Mart ayından bu yana bir yükseliş trendi bünyesinde hareket ediyor.


Teknik görünüme baktığımızda, trend sınırına denk gelen 1930 seviyesinin güçlü bir destek seviyesi olarak ön plana çıktığını görüyoruz.

Dolayısı ile fiyatların kısa vadede bu seviye üzerinde tutunabileceği görüşündeyiz. Ons altının 1930 seviyesi üzerinde tutunmaya devam etmesi ve yükseliş trendindeki hareketini sürdürmesi durumunda önümüzdeki dönemde yeniden 2000 seviyesi üzerini hedef alması beklenebilir.


Momentum ve trend göstergelerinin ürettikleri sinyaller doğrultusunda ons altının bugün içerisinde 1950 – 1990 seviyeleri arasında bir hareket görmeyi bekliyoruz. Dolar endeksinde ve ons altındaki kısa vadeli görünüm açısından bugün sona erecek olan FOMC toplantısı ve toplantı kararının ardından Fed Başkanı Powell’ın gerçekleştireceği basın toplantısı önemli olacak.

InvestAZ Yatırım tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Güne 1955 seviyesinden başlayan değerli metal şu saatlerde 1958 seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons altının güne alıcılı başladığını izliyoruz. Endeks için ilk direnç 1968 seviyesi olarak takip edilebilir.


Tepki yükselişi direnç seviyesinde satışla karşılaştı. İlk destek 1.950 seviyesinde bulunuyor. Sonraki destekler ise 1.937-1.930 olarak görülüyor. İlk dirençler 1.970-1.972 seviyesinde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.