Altın Son Dakika 14 Ağustos 2020

Altın Son Dakika 14 Ağustos 2020

Altın Son Dakika 14 Ağustos 2020

Hafta başında sert bir şekilde yönünü aşağı çeviren altın fiyatları haftanın son gününde ne kadar oldu? Gram altın bu sabah güne 460 TL seviyesinde başlarken çeyrek altın 747 TL seviyesinde işlem görüyor.

Altının ons fiyatı ise psikolojik sınırın altı olan 1.945 dolar seviyesinde seyrine devam ediyor. Peki konunun uzmanları altının seyri hakkında ne diyor?

Ahlatcı Yatırım'ın analizinde, altının rekor düzeye ulaşmasının ardından açıklanan ekonomik veriler ve aşı gelişmelerinin yanı sıra, dikkatlerin yeni teşvik paketlerine odaklanmasının, yükselişi sınırlandıran unsurlar olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:

"Altının rekor seviyeye ulaşmasının ardından açıklanan ekonomik  veriler ve aşı gelişmelerinin yanı sıra dikkatlerin yeni teşvik  paketlerine odaklanması yükselişi sınırlandıran unsurlar olarak  karşımıza çıkarken, Dolar endeksindeki zayıf seyir ve artan talep ile  birlikte Ons altının yukarı yönlü hareketi gözlendi.


Haftanın  dördüncü işlem gününde ise Altın vadeli işlemlerindeki uzun  pozisyonların azalması ve psikolojik destek seviyesi olan 2000 doların altına doğru geri çekilmenin hızlanması yatırımcılar üzerinde  endişelere neden olurken, ABD on yıllık Tahvil faizlerindeki gerileme  ve dolardaki zayıflığın devam etmesi ile Ons Altın’da 1900 seviyesi  üzerinde yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü takip edildi.

Teknik olarak incelediğimizde, Ons altının 1955 Dolar seviyesinde  belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Artan talep ile Ons altının  yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda sırası ile 1970, 1980  ve 1995 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir.


Aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda ise 1940, 1930 ve 1915  destek seviyeleri kısa vadede takip edilebilir.

14 AĞUSTOS ALTIN FİYATLARI 
Gram Altın Alış Fiyatı: 460 TL


Çeyrek Altın Alış Fiyatı: 747 TL

Yarım Altın Alış Fiyatı: 1.493,70 TL


Tam Altın Alış Fiyatı: 2.986,50 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.