Altında Tarihi Rekor! 28 Ekim 2020

Altında Tarihi Rekor! 28 Ekim 2020

Bu rakamı ilk kez gördü! Baraj aşıldı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başladı. Çeyrek altın ise 800 TL barajını aştı. Uzmanlar altın fiyatların da ABD seçimlerinin önemli rolü olduğunu söylerken koronavirüs vaka sayılarındaki artışın da fiyatları tırmandırdığını belirtiyor.

 

İç piyasada gram altın 505 liradan, çeyrek altın 819 liradan, Cumhuriyet altını 3,317 liradan, ons altın ise 1907 dolardan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı...

Alan Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan altın analizinde şu ifadeler kullanıldı: "ABD başkanlık seçimlerine 1 haftadan kısa bir süre kala altın fiyatları piyasalardaki belirsizliklerin ve koronavirüs vaka sayılarındaki artışın etkisinde  1,900 dolar seviyesi üzerinde dengelenme çabasındaydı.

Altın fiyatları oldukça dar bir bant içerisine sıkışırken, doların bir miktar zayıflaması altın fiyatlarına destek oldu. Spekülatif pozisyonlar kuvvetini korumayı sürdürüyor. Genel gidişat altının lehine gözüküyor.

Altın dolardaki hareketin aksine mali paket beklentileri ve enflasyon fiyatlamasına istinaden dar bir bant içerisinde fiyatlanıyor. VIX korku endeksi de piyasadaki belirsizliği destekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.