Altını olan, altına yatırım yapan herkesi ilgilendiren gelişme!

Altını olan, altına yatırım yapan herkesi ilgilendiren gelişme!

Altını olan, altına yatırım yapan herkesi ilgilendiren gelişme!

Yastık altı altınlarınıza devlet müdahalesi yarından itibaren başlıyor. Yeni Altın Tasarruf Sistemi ile vatandaşlar doğrudan çeyrek hesabı açabilecekler. 10 tane çeyrek altın banka şubesine götürüldüğünde açtığı altın hesabının bakiyesini çeyrek altın cinsinden takip edilebilecek.

Sabah’ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin duyurduğu “Altın Tasarruf Sistemi” ile vatandaşlar “Altın Depo Hesapları, Altın Katılım Hesapları, Çeyrek Hesap, Çeyrek Katılım Hesabı, Altın Dönüşümlü TL Mevduat, Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı” tercih edebilecek. Rafinerilerin oluşturduğu kuyumcu ağları üzerinden özel yazılımlar aracılığı ile fiziki altınlar banka hesaplarına aktarılabilecek.
 
Vatandaşlar banka şubeleri aracılığıyla da altınlarını teslim edebilecekler. Hurda altında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca belirlenen “Hurda Altın Değerlemesinde Kullanılacak Asgari Milyem Değerleri” esas alınacak. Vatandaşlar kendilerine en uygun değerlemeyi veren kuyumcuyu seçebilecek. Altından elde edilecek getiri yatırım aracı, bankaya göre değişebilecek.

Sağlanacak ek avantajlar ilgili bankaların oluşturacağı platformlarda vatandaşa duyurulacak. Geri alınacak fiziki altın 24 ayar gram, külçe veya çeyrek ya da Darphane altını olacak. Ancak vade ve hesap türüne bankalar tarafından farklı uygulamaların olması mümkün olabilecek.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
Vatandaş altınını teslim ettiğinde isterse bankadaki altın hesaplarına isterse teslim ettiği altının TL karşılığının TL cinsi hesaplarına aktarımı talep edebilecek. Aktarım, anlaşmaya göre kuyumcu veya rafineri tarafından anlık yapılacak. Vatandaş hesabına aktarım yapıldığına ilişkin bilgilendirme sistem tarafından gerçekleştirebilecek. Böylece vatandaş kuyumcuda işlemini bitirmiş, fiziki altınını teslim etmiş ve bankaya altın ya da TL olarak aktarmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.