AÖF KIZDIRACAK DÜZENLEME

AÖF KIZDIRACAK DÜZENLEME

AÖF KIZDIRACAK DÜZENLEME

Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi tarafından yapılan açıklamada tüm açık öğretim fakültelerinde uygulama birliği sağlanması açısından eğitim ve sınav yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verildi. Bilindiği üzere açık öğretim fakültesi 3 üniversitede bulunuyor: Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu üniversitesi açık öğretim fakültelerinde özellikle sınavlarla ilgili yapılan değişikliklere yer verildi.

Açık öğretim fakültelerinde yapılacak sınavlarla ilgili olarak yapılan değişiklikler şu şekilde: daha önceden final ve bütünleme sınavları sadece yüz yüze yapılırken ara sınavlar, vize sınavları yüz yüze yapılmamaktaydı. Bundan sonra vize sınavları da yüz yüze yapılacak.

Geçtiğimiz yıllarda sınav sonuçları değerlendirilirken hiçbir yanlış cevap doğru cevabı etkilemesi söz konusu değildi. Bu sene yapılacak sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecek. Dolayısıyla her yanlış cevap 0,25 doğru cevabı etkileyecek.

Geçtiğimiz yıllarda vize sınavının % 20’si, final veya bütünlemenin ise % 80’i alınıyordu. Bu yıldan itibaren vizenin %30’u, final veya bütünlemenin %70’i değerlendirmeye alınacak. Vizenin katkısı % 10 daha arttırılmış oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.