Arabası olan ya da araba alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor

Arabası olan ya da araba alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor

Ehliyetlere Yeni Düzenleme 14 Haziran 2020

Arabası olan ya da araba alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik ile dış temsilciliklere yapılacak sürücü belgesi başvurularında, başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkeden aldığı, sürücü olmasında engel bulunmadığına dair sağlık raporu geçerli kabul edilecek. Ayrıca sağlık raporları ile ilgili de değişiklik yapıldı.

 

Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile  Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi  Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, sürücü ve sürücü adaylarının muayeneleri, Sağlık  Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve  Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan muayenehane hariç özel sağlık kuruluşlarında  görevli tabip veya uzman tabip tarafından bu yönetmelik hükümlerine göre  yapılacak ve sağlık raporu düzenlenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığında olduğu gibi  Türk Silahlı Kuvvetlerinde de kurum tarafından verilen eğitim sonrasında sürücü  belgesi alacak personelin sağlık raporları kendi kurum tabipliklerince de  verilebilecek. Kişi, adına düzenlenen rapora itiraz edebilecek. Raporlara itiraz  usulleri Sağlık Bakanlığınca belirlenecek. Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlar için il  sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak komisyonlarda ortopedi ve travmotoloji,  fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nöroloji uzmanları ve makine mühendisi de  bulunacak. İl sağlık müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu komisyona  iç hastalıkları, ruh sağlığı hastalıkları, kulak burun boğaz uzman hekimleri ve  elektrik mühendisi dahil edilebilecek.  Dış temsilcilikler tarafından alınacak sürücü belgesi başvurularında,  başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkeden aldığı, sürücü olmasında engel durum  bulunmadığına dair sağlık raporu da geçerli sayılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.