Aramızdan ayrıldı.. Ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Aramızdan ayrıldı.. Ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Aramızdan ayrıldı.. Ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Yunanistan’ın ünlü şarkıcısı Tolis Voskopoulos’dan k-ötü haber geldi. Ünlü şarkıcı Tolis Voskopoulos 81 yaşında h-yatını kaybetti. Dünyaca ünlü efsane şarkıcılarından ve pentagramın kralı olarak bilinen Tolis Voskopoulos’un birkaç gün sonra doğum gününü kutlamaya hazırlandığı belirtildi.

PLAKLARI PİYASADA TAMAMEN TÜKENDİ

Pire’de doğan ve ailesinin 12 çocuğundan biri olan Voskopoulos ilk önemli başarısını 1963 yılında çektiği sinema filmi ve ardından unutulmaz besteci Lykourgos Markeas’ın ‘Adım Adım’ şarkısıyla yaptı. Ardından dünyaca ünlü film müzikleri ve plakları 300 binin üzerinde satış yaparak rekor kırdı.

 

Evli ve bir çocuk babası şarkıcı, besteci, tiyatro oyuncusu Voskopoulos’un 35 yıldan fazla bir süredir, fanatik hayranlar tarafından toplanan plaklarının piyasada tamamen tükendiği belirtildi. En çok sevilen şarkıları arasında ise “İki kalp”, “Ay üstümde”, “Ama ben birini seviyorum”, “Ve sen gideceksin”, “Bıçak tatlı acıtıyor”, “Erkekler çok konuşmaz”, “Sağlıklı olsun” gibi başarılı şarkılar onun”, “Kardeşlerim, s-erseriler, kuşlar”,”Tekrarlanamaz”,”Rüyamız kaybolmadan önce”,”Kırlangıçların Akışı”,”Ç-ingeneler senin hatırına”, “Kulaklarımda pire”,”Aşk bana bir hayat borçlu” yer alıyor.

 

KONSERDEN ELDE EDİLEN GELİRİ HAYIR KURUMLARINA BAĞIŞLADI

2000 yılında, Yunan müzik dünyasına yaptığı katkılar nedeniyle POP CORN Ödülü’nü alan ve müzik dünyasının prensi olarak anılan Voskopoulos, 2005 yılında Korfu kalesinde 5 bin kişiye şarkı söyledi ve konserden elde edilen gelir hayır kurumlarına bağışladı. Bugüne kadar yüze yakın sinema ve tiyatroda rol aldı.

2013 yılında Tolis Voskopoulos doğup büyüdüğü şehir olan Pire’ye döndü. Veakeio Belediye Tiyatrosu’ndaki hareketli bir konserde, biletler tükendiği için erkenden salona girebilmek için toplananlara şarkı söyledi. Gecede sanatçıya, Yunan şarkısına yaptığı katkılardan dolayı Pire Belediye Başkanı Vassilis Michaloliakos tarafından ödül verildi.

 

Voskopoulos “Doğduğun ve büyüdüğün yer, nerede olursan ol, her zaman ruhunda taşırsın. Sadece Pire’ye döndüğüm, sevdiğim ve çok fazla anım olduğu için duygu ve derin bir sevinç duyuyorum” dedi.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle y-aşamını yitiren Voskopoulos için memleketi Pire’de geniş katılımlı c-naze töreni düzenleneceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.