ARTIK HERKESTEN BU ÜCRET ALINACAK

ARTIK HERKESTEN BU ÜCRET ALINACAK

ARTIK HERKESTEN BU ÜCRET ALINACAK

81 İLE RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ! ARTIK HERKESTEN BU ÜCRET ALINACAK

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile resmi yazı gönderildi. Söz konusu yazıda Kovid-19 RT-PCR test ücretlerine ilişkin açıklamada bulunuldu.

Salgın nedeniyle durumlarından şüphelenen pek çok vatandaş devlet ve özel hastanelerde corona virüsü testi yaptırıyor. Bu nedenle test fiyatları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, corona virüsü test ücreti ne kadar? Sağlık Bakanlığı Kovid-19 RT-PCR test ücretlerine ilişkin olarak, üm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere resmi yazı gönderdi.

Valiliklere gönderilen yazıda, PCR test bedelinin 250 Türk lirası olarak açıklandı.


Ayrıca yazıda, Kovid-19 (SARS-CoV-2) RT-PCR testinin yurt dışı seyahati yapacak olan kişilere (giden/gelen), profesyonel sporculara müsabaka öncesi olası şüphe ve taramalarında ve sadece Kovid-19 hastalığı şüphesiyle başvuran kişilere, Mikrobiyoloji Laboratuvar ruhsatı olan tüm kuruluşlarda, Genetik Hastalıklar Tanı/Değerlendirme Merkezlerinde ve Tıbbi Biyokimya Laboratuvarlarında Kovid-19 (SARS-CoV-2) Reverse Transkriptaz PCR testi çalışılmasına izin verildiği belirtildi.
 
Test ücretlerine ilişkin bilgilendirmede bulunan resmi yazıda, katma değer vergisi (KDV) ve S908116 kodlu Kovid-19 (SARS-CoV-2) izolasyonu işlem bedeli dahil olmak üzere S908115 kodlu Kovid-19 (SARS-CoV-2) Reverse Transkriptaz PCR test bedelinin 250 Türk lirası olarak ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.