Asgari ücret desteği TBMM’de kabul edildi

Asgari ücret desteği TBMM’de kabul edildi

Asgari ücret desteği TBMM’de kabul edildi: Devlet aylık ek ödeme yapacak!

Türkiye’deki milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren maddelerin de bulunduğu torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Söz konusu teklifin kabul edilmesi ile asgari ücret desteği de onaylanmış oldu. Buna göre, devlet işverenlere aylık 75 lira asgari ek ödeme yapacak.

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren maddelerin de bulunduğu torba kanun teklifi kabul edildi. Böylede asgari ücret desteğinin uzatılmasına da karar verilmiş oldu. Yapılan düzenleme ile 2016’dan 2020 sonuna kadar sağlanan asgari ücret desteği devam edecek. Ayrıca sektör ayırımı yapılmaksızın işverenlere günlük 2,50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği sağlanacak. Söz konusu desteğin finansmanı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak.

Cezalara erteleme geldi
Öte yandan yasayla birlikte çek cezaları 30 Haziran 2022’ye kadar ertelendi ve Yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik cezalar da bir yıl ertelendi. Ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun kayyum atama yetkisinin de 3 yıl daha devam etmesine karar verildi. Düzenleme ile terörle mücadele kapsamında ek gözaltı ve kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı gibi uygulamaların süresi 1 yıl uzatıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum