Asgari Ücrete Cumhurbaşkanı Jesti GELDİ!

Asgari Ücrete Cumhurbaşkanı Jesti GELDİ!

Asgari Ücrete Cumhurbaşkanı Jesti!

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar yüksek enflasyon oranları ile mücadele etmek zorundalar. 2825 TL maaş alan çalışanlar için en temel sorun barınma yani kira harcamaları ve gıda enflasyonu. Alım gücü azalan asgari ücretliler ne zaman zam alacaklarını araştırıyorlar. 

ASGARİ ÜCRET 2022 YILI ZAMMI

Oluşturulan düzen kapsamında asgari ücret yılda bir defa zamlanıyor. Bu kapsamda halen devam eden 2825 TL'lik zam yılsonuna kadar geçerli olacak. 2021 yılı Aralık ayında son olarak ödenecek olan 2825 TL'nin ardından Ocak ayında zamlı maaşlar ödenecek. 

asgari ücret 2022

2022 Asgari Ücret 

Asgari ücretle çalışanlar için maaşların ne zaman artacağından çok ne kadar artacağı önemlli. 

Yılda bir zam alan ve tüm hayatını o paraya göre kurmak zorunda olan çalışanlar, en yüksek zammı alma peşindeler. Asgari ücret zam oranı komisyon tarafından belirlenir. Asgari ücret belirleme komisyonu Aralık ayında bir araya gelecek. TİSK ve Türk İş ile hükümetten Çalışma Bakanlığı'nın oluşturduğu komisyon en az 3 toplantı gerçekleştirilecek. 

asgari ücret 2022 

Toplantıların ardından 4. toplantıda alınan maaş zam kararı ortaya çıkacak. Bu dönemde karar oy birliği ile yada oy çokluğu ile alınabilir. Tam anlaşmazlık durumunda hakem heyetşne başvurular. Ancak süreç aralık ayının sonuna kadar tamamlanır Ocak ayında çalışanların maaşları zamlı ödenir. 

2021 yılı sonunda oluşacak enflasyon oranları maaş zam oranları için esas kriter olacak. Hükümet bundan önceki süreçte enflasyon oranlarının altında ki rakamları kabul etmedi. Önümüzdeki süreçte de maaşlar bu şekilde zamlanacak.

Beklentiler ise enflasyon oranlarının yılsonunda yüzde 16 ile yüzde 17 bandında çıkması. Asgari ücret için ise enflasyon oranı ve cumhurbaşkanı jseti ve bir miktar refah payı ödenmesi şeklinde bir zam planladığı konuşuluyor Memur maaşlarına sağlanan yüksek oran ve refah payı katkısının asgari ücret için de olabileceği konuşuluyor. 

Enflasyon oranlarının yüzde 17 bandında oluşması durumunda yüzde 1 ile yüzde 3 arasında rfah payı verilebilir. Beklentiler ise 2022 yılında asgari ücret için yüzde 20'lik zam. Bu oran ile asgari ücret ortalama 3.350 TL ile 3.400 TL arasında olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.