ASGARİ ÜCRETE ZAM İŞÇİYE VE EMEKLİLERE ZAM VE EYT AÇIKLAMASI 

ASGARİ ÜCRETE ZAM İŞÇİYE VE EMEKLİLERE ZAM VE EYT AÇIKLAMASI 

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRETE ZAM İŞÇİYE VE EMEKLİLERE ZAM VE EYT AÇIKLAMASI 


Asgari Ücret Temmuz zammını yüzde 40 olarak açıklayan ve  EYT açıklaması da yapan Ak parti Genel Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
“Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. öyle zannediyorum ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek. enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım” dedi.

“Yüzde 40 civarında bir artış olabilir”
Kurtulmuş, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; Vatandaşımızın  gündeminde ne varsa, çarşı, pazarda hangi konu konuşuluyorsa bu konu hükümetin masasındadır. Çözerken de afaki şekilde değil eldeki imkanlar çerçevesinde, vatandaşlarımızın beklentilerine göre çözmek hükümetin siyasi önceliğidir. 
Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir bunlar çalışıyor.
*Milletimiz ‘adil oldu’ diyecek bir sonucu inşallah temmuz’u görecek. burada ek zam talebi olduğu zaman bütün kamu görevlilerine tabii ki kapsayacaktır.
EYT AÇIKLAMASI..
Eyt ile ilgili de kurtulmuş, “eyt’de çalışmalar yapılıyor. tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.