Asgari ücretlilere kötü haber! Temmuz'da maaşlara zam yok..

Asgari ücretlilere kötü haber! Temmuz'da maaşlara zam yok..

Basında yer alan iddialara göre Temmuz ayında enflasyon oranları yüksek olsa bile asgari ücrete zam yapılmayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti kampında yapmış olduğu konuşmasında asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılması durumunda ekonomik dengelerin alt üst olacağını söyledi. Bu açıklamanın yanında ayrıca Temmuz'da asgari ücrete zam olmayacağı sinyalleri verildi. 

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ'DA YOK

Gazeteci yazar Emin Varol tarafından dile getirilen iddialarda, AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda asgari ücrete ara zam gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati toplantı kapsamında yapmış olduğu sunumunda, detaylı açıklamalarda bulundu.

Bu çerçevede konuşmasında geçmişte asgari ücretin her ay hesaplandığını, bunun da dengeleri alt üst ettiğini söyledi. Açıklamalarının devamında ise Bakan Nebati'nin Temmuz'da asgari ücrete zam olmayacağı şeklinde sinyal verdiği öne sürüldü. Gazeteci Emin Varol yazısında asgari ücrete zam yapılması durumunda ise tüm ekonomik dengelerin değişeceğini söylediğini belirtti. 

ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISINDA YILBAŞINI MI İŞARET ETTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yapmış olduğu konuşmasında maaşlara zam açıklamasında bulundu. Temmuz ayında enflasyon oranlarında yapılacak artışlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan yılbaşında herkesin maaşının gözden geçirileceğini söyledi. 

Erdoğan kabine sonrası konuşmasında "Kamu görevlilerine verdiğimiz sözü tutuyoruz. Temmuz ayındaki enflasyon artışıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında durumu gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Asgari ücretlilerin maaşları Ocak ayında yapılan zam ile 2.825 TL'den 4.250 TL'ye yükseltilmişti. 1425 TL zam sonrası ise Ocak ayından Mayıs ayının sonuna kadar çok ciddi bir enflasyon sorunu ile karşı karşıya kaldılar. TÜİK verilerine göre 5 aylık dönemde enflasyon oranları yüzde 35.6 oldu. 

Vatandaşların en sorun yaşadığı alanların başında ise gıda fiyatları geldi. Gıda fiyatları yılbaşından bu zamana kadar olan süreçte çok ciddi artışlar yaşadı. 

Temel gıda ürünleri başta olmak üzere tüm yaşam alanında oluşan yüksek maliyetler nedeniyle asgari ücrete Temmuz'da ara zam yapılacağı beklentisi oluşmuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.