ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMEN SIVACI OLDU

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMEN SIVACI OLDU

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMEN SIVACI OLDU

Salih Atmaca 35 yaşında yaşamını tesisatçılıkla sürdürmek zorunda bırakılan atanamayan binlerce öğretmenden sadece birisi…

Çocukluk hayali olan ve Beden Eğitimi öğretmeni olmak için Üniversite okuyan, yıllarca KPSS sınavlarına giren Salih Atmaca, ‘Üniversiteli Tesisatçı’ olarak hayat mücadelesi veriyor. Geçtiğimiz yıllarda görev yapan Milli Eğitim Bakanlarının, “Herkesi öğretmen yapamayız…

Gitsinler başka iş yapsınlar…” açıklamalarına içerleyen atanamayan öğretmen Salih Atmaca, öğrencilerine kavuşma hayali yaparken bir anda kendini inşaatlarda buldu.. Kendisi gibi eşi de Beden Eğitimi Öğretmeni olan Salih Atmaca, çok sevdiği mesleğini  yapamadığı için çok üzgün..

Kendisi gibi eşinin de atanamadığını belirten Salih Atmaca, “2004 KTÜ, Fatih Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümünü bitirdim…

Okula başladığım yıl öğretmenlerin sınavla atanmaları başlamıştı. 2008 Yılına kadar sınavlara hazırlandım ve atanmak için yoğun çaba harcadım. 2008 yılında askere gitmek zorunda kaldım. Dönünce de atanmamız yapılmayınca zorunlu olarak tesisatçılık mesleğini seçtim.

Okul önlerinden geçerken halen etkileniyorum. Çünkü, 4 yıl boyunca eğitim alırken öğrencilerime kavuşmanın hayali ile yaşadım. Şu anda hiç sevmediğim halde ailemin geçimini sağlamak için bu tesisatçılık yapıyorum. “ dedi.

“Keşke Üniversite okumasaydım…” Salih Atmaca, eğitimin önemine de değinerek, “Herkesin Üniversite bitirip kendi mesleğini yapma hayali var. Ama Türkiye’de maalesef her şey gibi eğitim de bir türlü sistemini bulamadı.

Zaman zaman keşke ‘Üniversite okumasaydım, liseden sonra gidip tesisatçı olsaydım’ diye düşünüyorum. Ben ve eşim neden 4 yıl öğretmen olmak için bu kadar çaba harcadık.

Bakan diyor ki, ‘Gidin başka alanlarda çalışın’ Bu doğru değil.. Biz, Öğretmen olmak için eğitim aldık. Nasıl başka alanda çalışırız.  Tesisatçı olmak isteseydim, Üniversite değil, Meslek Lisesinde okurdum” diye konuştu.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.