Ayçiçek yağ ve şekere indirim açıklaması geldi!

Ayçiçek yağ ve şekere indirim açıklaması geldi!

Beklenen oldu. Ayçiçek yağ ve şekere indirim açıklaması geldi!

Türk lirasının yaşadığı değer kaybı ve enflasyon gibi sebeplerle temel gıda ürünlerinde hızlı fiyat artışları görüldü. Son birkaç haftalık süreçte şeker fiyatları da kontrolsüz bir yükseliş yaşadı.

Yaşanan fiyat artışları için kamuoyunda stok problemi iddiaları ortaya koyuldu. Ayçiçek yağına benzer şekilde şeker ürünlerinde de ortaya atılan iddialar etiket fiyatlarına yansıdı.

Stok Problemi Bulunmuyor
Ancak bakanlık kamuoyunda ortaya atılan iddiaların ardından konuya açıklık getirdi. Şeker ürünlerinde stok probleminin yaşanmadığını belirten bakanlık, ayçiçek yağında olduğu gibi spekülatif hareketler yaşandığını duyurdu. İddiaların asılsız olduğunu ve stok probleminin yaşanmadığını kaydeden bakanlık, etiket fiyatlarını yükselten kurumları da uyardı.

Bakanlık asılsız iddiaların sonucunda hızlı bir artış görülen şeker fiyatlarına da doğrudan bir müdahale gerçekleştirdi. Yıllık 2.7 milyon tona yakın üretimin gerçekleştirildiğini aktaran bakanlık, rezervde 3 milyon tona yakın şekerin bulunduğu ve 200 bin tonun üzerinde de fazlalık bulunduğunu duyurdu.
Bakanlığın açıklamalarından ardından bir hafta içerisinde 800 liranın üzerine tırmanan şekerin çuval fiyatı, bir gün içerisinde 575 liraya kadar düşürüldü. Bakanlığın devreye girmesi ve fiyatların düşürülmesi ise hem tüketiciyi hem de imalatçıyı mutlu etti. Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla birlikte fiyatlardaki hareketlilik vatandaşların gözünden kaçmadı.

Şeker fiyatlarına doğrudan etki eden asılsız iddialar birkaç hafta önce ayçiçek yağı için de ortaya konuldu. Rus limanlarında bekletilen sevkiyat gemilerinin gelmemesi durumunda stokta ayçiçek yağı bulunmadığı iddiaları doğrudan ürün fiyatlarını etkilemiş ve birkaç gün içerisinde ayçiçek yağı ürünlerine 150 liraya varan zamlar yapılmıştı. Ancak sevkiyat gemilerinin limanlardan ayrılarak Türkiye’ye gelmiş olması ayçiçek yağı fiyatlarını düşürdü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.