Aylık 484 TL taksit ile ev müjdesi verildi!

Aylık 484 TL taksit ile ev müjdesi verildi!

Asgari ücretli çalışanlara aylık 484 TL taksit ile ev müjdesi verildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) resmi internet sayfası üzerinden yeni ilanlar yayınlamaya devam ediyor. Dar gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı konut satışlarından, asgari ücretli çalışan vatandaşlar da faydalanabiliyor. Bu kapsamda TOKİ 3 il için konut satış duyurusunda bulundu. İlanlarda aylık 484 TL taksitle ev sahibi olunabileceği görüldü.

Bu sene içerisinde ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için TOKİ güncel satış ilanlara çıktı. Kurum Karabük, Rize ve Zonguldak’ta uygun fiyatlı konut satışı yapacak.

Zonguldak
Zonguldak Merkez Üzülmez Ttk Lojmanları 1.Etap kapsamında 119 konut satışa çıkarılacak. 1+1 ve 2+1 konutlar için 6 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasında başvurular kabul edilecek. 141 bin 748 TL’den başlayan fiyatlarla konut satışları için, peşinatlar 14 bin 174 TL’den ve taksitler ise 484 TL’den başlıyor.

Rize
Rize, Güneysu’daki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabı kapsamında 93 konut, 20 dükkandan 20 adedi satışa çıkacak. Satışlar için başvurular 11 Ocak’ta başladı ve 15 Ocak tarihine kadar devam edecek. Konutlar 307 bin 801 TL’den satışa çıkacak. Konutlar için peşinatlar 30 bin 780 TL, taksitler için bin 923 TL isteniyor.

Karabük
Karabük’te 249 konut satışa çıkacak. Satışlar 11 Ocak ile 22 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konut fiyatları 151 bin 479 TL’den başlarken, peşinat bedeli 18 bin 177 TL’yken taksitler 740 TL’den başlıyor.

TOKİ başvuru şartları nelerdir?
Türk vatandaşı olmak,
Başvuru yapılacak olan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,
Daha önce TOKİ’den konut almamak ya da TOKİ kredisi kullanmamış olmak,
Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,
Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması,
Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin 600 lira olması, İstanbul için bu sınır 3 bin 100 lira olarak uygulanmaktadır).

TOKİ’DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?
TOKİ’den ev sahibi olmak ve konut satın almak isteyen vatandaşların https://www.toki.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara ulaşarak, ilanın başvuru şartlarını inceledikten sonra belirlenen peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası’na yatırması gerekecek. TOKİ’nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli olacak.

TOKİ BAŞVURU SIRASINDA NELER GEREKECEK?
TOKİ’den ev ve iş yeri almak isteyen kişilerin T.C. vatandaşı ve 18 yaşını doldurması yeterli olacak. Kurasız ev çekilişine Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler başvuru yapabilecektir.
TOKİ’den kurasız ev çekilişi için; vergi sicil numarası, T.C. kimlik numarası ve fotoğraflı nüfus kayıt örneği yeterli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum