Baba oğlunu böyle kurtarmaya çalıştı

Baba oğlunu böyle kurtarmaya çalıştı

Baba oğlunu böyle kurtarmaya çalıştı

Adana'da 17 yaşındaki Ali Şan Tekgözlü isimli genç göle düşen kadını kurtarmak için suya atladı. Yüzme bilmediği öne sürülen 17 yaşındaki genç batıp çıkmaya başladı. Dalgıç polisler tarafından kurtarılan 17 yaşındaki gence babası suni tenefüs yaparak “Oğlum ne olur aç gözlerini. Hadi babacığım. Ne olur onu kurtarın” diyerek gözyaşlarına boğulduğu anlar yürekleri dağladı.

 

Adana’nın Çukurova ilçesinde Seyhan Barajı Gölü’ne kimliği öğrenilemeyen kadın yelkenli ile göle açıldı. Şiddetli rüzgarın etkisinde kalarak dengesini kaybetti ve göle düştü.

17 YAŞINDAKİ GENÇ KURTARMAYA ÇALIŞTI
Bu sırada Amerikan Adası’nda ailesiyle birlikte gezintiye gelen Ali Şan Tekgözlü, suda batıp çıkan kadını görünce, kurtarmak için suya atladı. Yüzme bilmediği öne sürülen ve suda batıp çıkan Tekgözlü, gözden kayboldu. Kıyıdaki baba Atilla Tekgözlü, durumu bildirmesi üzerine olay yerine dalgıç polisler sevk edildi. Botla göle açılan dalgıç polisler, Ali Şan Tekgözlü’yü kıyıya çıkardı. Bu sırada yelkenliden düşen kadın ise göldeki bir tekneyle kurtarıldı.

BABANIN SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI
Dalgıç polisler, nefes almadığı görülen Ali Şan’a kalp masajı yaptı. Bu sırada oğluna suni teneffüs yapan Atilla Tekgözlü’nün, “Oğlum ne olur aç gözlerini. Hadi babacığım. Ne olur onu kurtarın” diyerek göz yaşı döktü. Olay yerine gelen 112 Acil ekipleri, Ali Şan’a yaptığı ilk müdahalenin ardından Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan Ali Şan Tekgöz’ün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Yelkenliden düşen kadının ise bir başka kıyıya çıkartıldığı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


 
Olayı görenlerden Halil İbrahim Karataşoğlu, “Çocuklara gitmemelerini, nefeslerinin yetmeyeceğini söyledim. Daha 30 metre gidemeden alaşağı oldu. Biz de gittik ama yetişene kadar battı. Babası da gitmemesini söylemişti. Yakın gibi görünüyor ama yüzme bilmiyordu” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.