BAKAN AÇIKLADI: 30 BİN ATAMA İÇİN TARİH VERDİ

BAKAN AÇIKLADI: 30 BİN ATAMA İÇİN TARİH VERDİ

30 BİN ATAMA İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 27 Haziran tarihinde Ankara’dan karayolu ile bazı programlara katılmak amacıyla memleketi Sivas’a geldi. Memleketi Sivas’ta, bazı açılışlar Yaptı ve Atama için müjde verdi!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 27 Haziran’da memleketi Sivas’a hem hemşehrileriyle bayramlaşmaya hem de Osman Seçilmiş Mesire Alanı’nın açılışını yapmaya gitti.

Vatandaşlarla bayramlaştı ve müjdeyi verdi.

Atama bekleyen öğretmenlere müjde

 20 bin 127 öğretmenin ataması Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

En çok ataması gerçekleştirilecek branş 3.570 alımla sınıf öğretmeni. Bunu 2.193 alımla İngilizce öğretmeni alımı OLACAK.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Dünya genelinde Türkiye’nin neden ilk 10’a değil de ilk 20 içinde olduğunu açıkladı. İlk 10 ülke arasına Türkiye’nin girememesinin en büyük sebebinin eğitim olduğunu açıkladı.

BAKAN AYICA MÜLAKATLARI BİTEN 20 BİN ÖĞRETMENİN YANI SIRA TEMMUZ AYINDA DA 10 BİN YENİ ÖĞRETMEN ALIMININ DAHA OLACAĞINI AÇIKLADI. BU ALIMLARIN İSE BÜYÜK İHTİMAL MÜLAKATSIZ VE DİREK KPSS İLE OLACAĞI TAHMİN EDİLİYOR.

YANİ TOPLAMDA MÜLAKATLARI BİTEN 20 BİN , YENİ İSE 10 BİN ALIMLA BİRLİKTE BU DÖNEM 30 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK. ŞUBAT AYINDA DA ÖĞRETMEN ALIMININ KESİN OLACAĞINI DÜŞÜNMEKTEYİZ MEMURLARAHABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.