Bakan Bilgin duyurdu EYT VE 3600 EK GÖSTERGE..

Bakan Bilgin duyurdu EYT VE 3600 EK GÖSTERGE..

Bakan Bilgin duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) , asgari ücret, 3600 ek gösterge ve asgari geçim indirimi (AGİ) gibi milyonların merak ettiği konulara değinen Bilgin, işletmelere pandemi döneminde sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 62 milyar lira destek verdiğini açıkladı.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları;

"Ekonomik sorunların yoğunlaştığı dönemde Türkiye buna çok net cevap verdi. Türkiye sosyal hizmet alanlarında olağanüstü ve en etkin hizmetleri parasız götürüyor. Avrupa ortalamasından çok yüksek. Avrupa salgın sürecinde sağlık konusunda döküldü, biz o konuda çok iyiydik. Türkiye bu konuda güçlü bir ağa sahip.

ASGARİ ÜCRET

 Asgari ücrette tarihte ilk defa yüzde 50 oranında bir artış gerçekleşti. Bu gerçekçi bir artıştır.

Türkiye zor şartlarda asgari ücret artışını gerçekleştirdi. Bu tarihsel bir adımdır. Enflasyonun yüzde 30 olduğu seviyede yüzde 50 oranında bir artış gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın insiyatifiyle bu artışı geçekleştirdik. İşverene burada çok önemli bir destek verdik. Vergi muafiyeti sağladık. Türk ekonomisi hızla büyüyor. İlave istihdamın devam edeceği kanaatindeyim

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge yıllardır Türkiye'de konuşulur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun halledileceğini söylemişti. Bunu ele aldık. Biz bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Geri dönüşü yok bu işin. Bakanlık içerisinde çalışmamızı yaptık. En geç Mayıs-Haziran aylarında tamamlanacak.

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ

AGİ konusunda vergi alınıyordu. Şimdi o vergiden vazgeçtik. Yani AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz. Bu durumda işçinin çalışanın bir kaybı yok.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var. Aşama aşama sorunları çözüyoruz. Zaman veremem. Önceliğimiz şu anda emeklilerin haklarını geliştirmek. Türkiye'nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye'nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz.

EMEKLİ MAAŞI

Emeklilerin en düşük rakamı 1500 liraydı, 1300-1200 olanlar da vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu 1500 TL'ye çekmişti. Bu rakam şimdi 2500 TL'ye çıkarıldı.

62 MİLYAR LİRALIK DESTEK

Pandemide küçük esnafa vergi muafiyeti getirildi. Kısa çalışma ödeneği, işsizlik sigortası ödeneği gibi birçok düzenleme yapıldı. Küçük işletmeleri rahatlatan uygulamalar oldu. Sadece bizim bakanlığımız 62 milyar destek verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.