Bakan İsmet Yılmaz’dan Öğretmenleri çıldırtacak açıklama!

Bakan İsmet Yılmaz’dan Öğretmenleri çıldırtacak açıklama!

Bakan İsmet Yılmaz: öğretmen açığımız yok

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni başlayan 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlangıcı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yılmaz yeni eğitim öğretim iyi bir şekilde başladığını, Türkiye'nin her noktasında eğitim öğretim yılının benzer hassasiyetle açıldığını ifade etti. Öğretmen atamaları, açığa almalar, öğretmen ihtiyacı konusunda da açıklamalar yaptı.

Bakan İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacı olmadığını söyledi. FETÖ soruşturmaları kapsamında 28 bin öğretmenin ihraç edilmesine karşın 30 bin öğretmenin katıldığını belirten Bakan Yılmaz, kısa süre içerisinde 20 bin sözleşmeli öğretmenin daha atanacağını açıkladı. Norm fazlası 40 bin öğretmen olduğunu da ekleyen Yılmaz, bu sebeplerle öğretmen açığı gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. İyi bir planlama ve çalışmayla ortada eğitim açısından bir sorun olmayacağını açıkladı.

Bakan İsmet Yılmaz geçtiğimiz hafta 70 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu belirttiğinden bu açıklaması kafalarda karışıklık yarattı. O açıklamasında Yılmaz Milli Eğitim Bakanlığının 70 bin öğretmen ihtiyacına karşılık KPSS'ye giren öğretmen adayı sayısının 350 bine yakın olduğunu açıklamıştı. Yılmaz bu sayıların, eğitim fakültelerine öğretmen adayı alınırken kontenjanlara dikkat edilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu ifade etmişti. Milli Eğitim Bakanı daha önce de 40 bin norm fazlası öğretmenin etkin kullanılması için çalışmalar başlatmış, öğretmen açığını giderme çabasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.