Bakan Koca'dan Gece Yarısı FLAŞ Açıklama

Bakan Koca'dan Gece Yarısı FLAŞ Açıklama

Bakan Koca'dan Gece Yarısı FLAŞ Açıklama

Bakan Koca’dan Gece Yarısı Açıklama
Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Koca, Çin’den gelen Sinovac aşısının ara sonuçlarının güvenli olduğunu belirterek “Onay sürecini başlattık. 60 yaş üzerinde kullanılmasının önünde bir engel bulunmuyor” dedi.Çin aşısında 50 milyon doz için kesin anlaşma yapıldığını ve 3 milyon dozluk ilk bölümünün teslim alındığının bilgisini veren Koca,

“Gelen ara sonuçlara göre aşının yeterince güvenli ve etkili olduğunu anlamış olduk ve Acil Kullanım Onayı için süreci başlattık.

Şu anda teslim edilen aşılar için güvenlik testleri devam etmektedir. Testler tamamlanır tamamlanmaz sonuçların uygun olması halinde Acil Kullanım Onayı verilecektir” açıklamasında bulundu.

AŞI 10 BİNİN ÜZERİNDE GÖNÜLLÜYE UYGULANDI

”Koca, koronavirüs temelli Rusya ve İngiltere’de geliştirilen aşılar için de görüşmelerin devam ettiğini aktaran Koca,

“Aşılama programına ilk olarak başlayacağımız inaktif aşı için bazı bilgileri açıklamak isterim. Bildiğiniz üzere bu aşının klinik çalışması ülkemizde yürümektedir.

Aşılama programına başlayabilmek için aşı ile ilgili çalışmayı yürüten bilim insanlarımızdan ara sonuçları talep etmiştik. Gelen ara sonuçlara göre aşının yeterince güvenli ve etkili olduğunu anlamış olduk ve Acil Kullanım Onayı için süreci başlattık. Şu anda teslim edilen aşılar için güvenlik testleri devam etmektedir. Testler tamamlanır tamamlanmaz sonuçların uygun olması halinde Acil Kullanım Onayı verilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.