Bakan Selçuk Öğretmenlere SÖZ Verdi

Bakan Selçuk Öğretmenlere SÖZ Verdi

Bakan Selçuk Öğretmenlere SÖZ Verdi

Türkiye'nin 81 ilindeki öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki fikir, proje ve önerilerini, Milli Eğitim Bakanlığına iletebilmeleri için hayata geçirilen "Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir" projesi Bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Toplanan fikirlerle ortak proje yapılacak
Bakan Selçuk, öğretmenlerin bu fikirlerini bir araya toplayarak ortak proje çalışmalarına yol açmak istediklerini belirtti. Konuya bir örnekle açıklık getiren Selçuk, fikir platformunun bir öğretmenin fen öğretimi ile ilgili önemli bir proje önerisinin tüm Türkiye'ye mal olabileceğini ifade etti.

Bakan Selçuk, platformda iletişimin çift yönlü olmasının önemine işaret ederek, "Tüm meslektaşlarımızı temin ederim ki, bu projelerle analiz raporları çerçevesinde bire bir ilgileneceğim." sözünü verdi.

Platform 7/24 açık olacak
Akademik yaşamında da sahadan literatüre gitmenin daha gerçekçi olduğuna inandığını dile getiren Selçuk, "Her bir kavram, karnından doğduğu ortamın hizmetindedir. Yani kavram nerede doğmuşsa o topluma hizmet eder öncelikle. Öğretmenlerimizin fikirlerinden özgün kavramlar ve terimler üretme noktasında yeni bir yol açmamızda fayda var. Bu platform 7/24 açık olacak. Zaten Milli Eğitim Bakanı 7/24 saat uyumadığı için bir problem de olmayacaktır." diye konuştu.

Dünyada güçlü bir fikirden daha güçlü bir şey olmadığının altını çizen Bakan Selçuk, "Tarihe bakarsanız güçlü bir fikir ortaya çıktığında koskoca imparatorluklar bile bunun karşısında duramamışlardır. Bu sebeple fikrin önemi gerçekten çok büyük. Çünkü fikirler kalpten doğar. Bütün meslektaşlarımızdan istirhamımız şu; O güzel kalplerinizi bize açınız ki kalpten kalbe de köprüler kuralım." değerlendirmesinde bulundu.

Mevlana'nın "Fikir ona derler ki bir yol açsın, yol ona derler ki bir gerçeğe ulaşsın" ifadelerini dile getiren Selçuk, konuşmasını "Bizim yolumuz, bilim, sanat, hakikat, kültür yoludur. Gelin hep beraber bütün meslektaşlarımız fikredenlerden olalım." sözleriyle tamamlandı.

Platform nasıl çalışacak?
Proje kapsamında, devlet okullarında görevli öğretmenler "MEBBİS" üzerinden, özel okullarda görev yapanlar ise "e-Okul" sistemi üzerinden fikir, proje ve önerilerini paylaşabilecek.

Öğretmenlerin paylaştığı fikirler, Milli Eğitim Bakanlığının ilgili uzmanları tarafından "uygulanabilirlik" yönünden değerlendirilecek. Değerlendirmelerin ardından fikirlerin teoriden pratiğe geçiş süreci başlayacak. Öğretmenler bu süreci platform üzerinden anlık şekilde takip edebilecek.

Öte yandan benzer fikir ve projeleri olan öğretmenlerin birbirlerinden haberdar olması sağlanacak. Ülkenin çeşitli bölgelerindeki öğretmenlerin yeni ekipler kurarak ortak projeler geliştirmelerinin önü açılacak.

Projelere alanında tanınmış isimler tecrübe paylaşımlarıyla destek verecek. Türkiye'deki girişimcilik merkezleri, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerden fikir ve proje geliştirme konusunda destek alınacak. Böylece, yaklaşık bir milyon öğretmen, eğitim politikalarının karar ve yönetim süreçlerine dahil edilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.