BAKAN YILMAZ'DAN 2017 ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLAMASI

BAKAN YILMAZ'DAN 2017 ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLAMASI

BAKAN YILMAZ'DAN ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLAMASI

2017 Şubat ayında öğretmen atamaları yapılacak mı yapılmayacak mı tartışmaları sürerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den sonra AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da müjdeyi verdi.

Uzun zamandır öğretmen adaylarının kafası bir hayli karışıktı. 2017 Şubat ayında öğretmen atamaları yapılacak mı yapılmayacak mı? derken MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli 30 bin öğretmen ataması müjdesini vermişti. Fakat hükümet kanadından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise bu konuda henüz net bir açıklama yapmadı. Son olarak CHP Bursa Milletvekili ile arasında yaşanılan diyalogda, atamaların sadece kendi isteği ile olmadığını, bunun için MEB, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve DPB'nin birlikte karar alması gerektiğini ifade etmişti.

Öğretmen Adaylarının Yüreğine Su Serpti

Öğretmen adaylarını bir nebze olsun rahatlatan açıklama ise Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'dan geldi. Karaburun yaptığı açıklamada, 2017 Şubat ayında 30 bin öğretmen atanacağını ve 30 bin öğretmenden 1500'ünün engelli öğretmen adayları arasından seçileceğini ifade etti.

2017 Şubat'ta 30 bin Öğretmen Ataması

Karaburun, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 1500 engelli öğretmen adayının atama müjdesini kendisine bizzat verdiğini ifade etti. Karaburun, ''2017 Şubatta 30 bin öğretmen atanacak. Bunların 1500'ü engelli öğretmen adayları arasından seçilecek.'' dedi.

2017 Mart'ta Engelli Kamu Personeli Atamaları Yapılacak

AKP Bursa milletvekili Bennur Karaburun, 2017 Mart ayında EKPSS ile kamu personeli atamalarının yapılacağını ifade etti. Karaburun, Şubat ayında yapılacak olan öğretmen atamalarının dışında bir atama olacağını da bildirdi. Engelli istihdamının artacağı yönündeki ifadelerden sonra atama haberi engelli vatandaşlarımızı sevindirmiş durumda.

Atamalarla ilgili olarak ilerleyen zamanlarda gerekli duyuruların yapılması bekleniyor. (gazeteegitim)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.