Bakanlık 4/D'li 900 Bin işçiye Para İzni Verdi

Bakanlık 4/D'li 900 Bin işçiye Para İzni Verdi

Bakanlık 4/D'li 900 Bin işçiye Para İzni Verdi

Direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında taşerondan kadroya geçen 4/D'li sürekli işçiler görev alabilir mi?
Kadro geçişi sonrası başta enflasyon farkı kaybı yaşayana 4/D'li işçilere Bakanlık'tan gelen yazıda döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceği belirtildi. Taşeron şirketlerden geçiş yapan işçiler için sistemden başvuru yapılabilecek. İşte detaylar....
 
Direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında görev alacak 4-B'li ve 4-D'li personel için; "Sözleşmelerinde aksine bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre 4-B'li ve 4-D'li personele döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceği belirtilmektedir." denildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 11.03.2020 tarih ve 5292340 sayılı yazılarıyla direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında sözleşmeli personel ve taşerondan kadroya geçen 4/D'li sürekli işçilerin görev alıp alamayacağını cevapladı.
Direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında görev alacak 4-B'li ve 4-D'li personel için yazdığımız 6/12/2019 tarihli ve 24325023 sayılı yazımızda; "Sözleşmelerinde aksine bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre 4-B'li ve 4-D'li personele döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceği belirtilmektedir.

Diğer taraftan söz konusu personel 5510 sayılı İş Kanunu'na tabi olup aldıkları ücretlerin tamamı SGK primine tabidir. Bu nedenle de verilen bu tür görevlerde görev yapacakları günden bir gün önce SGK girişi yapılması mecburiyeti vardır.

Bu kapsamda, il milli eğitim müdürlüklerinin cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları ve sıkıntılar yaşanmaması için il/ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından son gün (Cuma günü) resen görev verilirken, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bulunan 4-B'li ve 4-D'li personel kapsamı dışındaki personele öncelik verilerek görevlendirmelerin yapılması hususunda," ifadelerine yer verilmiştir. Ancak bazı il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgi yazıyı gerekçe göstererek yukarıda belirtilen personele görev vermedikleri Bakanlığımıza ulaşan duyumlardan anlaşılmaktadır.

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

TİWİTTER KAMU PERSONEL ALIMLARI 2020 TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.