Bakanlık Müjdeyi Duyurdu !

Bakanlık Müjdeyi Duyurdu !

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan vatandaşları sevindirecek bir açıklama yapıldı. Açıklamada ayçiçek yağı ürünlerine yüzde 25 indirim yapılacağı belirtildi.

Bakan Kirişçi tarafından yayımlanan duyuruda, “Rusya ile Ukrayna arasında bir tarafta yer alsaydık savaştan etkilenen ülkeler arasında konumlanabilirdik. Her iki ülkenin tarım bakanı da 3-4 gün arayla görüşmek istediklerini belirtiyorlar.

 

‘Yüzde 25 İndirimle Vermeyi Taahhüt Ediyorlar’

Bakan Kirişçi, “Ukrayna’nın 27.5 milyon tona yakın dış ticaret ürünü bulunuyor. Türkiye ise 8.5 milyon ton mısır üretebiliyor. Ukrayna’ya ait dış ticarete konu 13.5 milyon ton mısır stokunu örneklendirirsem stokun ne anlama geldiğini daha iyi anlayabiliriz. Ukrayna’nın benzer şekilde 7.5 milyon ton ayçiçek çekirdeği, 7 milyon tona yakın ayçiçek yağı ve 1 milyon ton civarı soyası bulunuyor. Bu ürünlerin tamamını bize yüzde 25 indirimle vereceklerini taahhüt ediyorlar” dedi.

Hiçbir Zaman Kısıtlama Getirmedik’

Kirişçi, Azerbaycan ve Rusya arasındaki dostane ilişkilere rağmen alışveriş konusunda ciddi problemler yaşandığına dikkat çekti. Kirişçi, “Azerbaycan, domates tedarikinde Rusya’nın önemli bir seçeneği konumunda. Ayrıca Azerbaycan ve Rusya arasındaki ilişkinin ne durumda olduğunun farkındayız. Ancak bu dostane ilişkiye karşın ürün alışverişinde ciddi problem yaşıyorlar. Biz ise hiçbir zaman Rusya’ya, Azerbaycan’a, KKTC’ye veya Ukrayna’ya kısıtlama getirmedik.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.