Bakanlık virüsün etkili olduğu 9 ili uyardı. İşte o iller.

Bakanlık virüsün etkili olduğu 9 ili uyardı. İşte o iller.

Bakanlık virüsün etkili olduğu 9 ili uyardı. İşte o iller.

Türkiye’de 1 Haziran’dan itibaren başlanan normalleşme sürecinde vakalar artış göstermeye devam ediyor. Vaka sayısında artış yaşanan; Adana, Kastamonu, Konya, Bitlis, Bursa, Niğde, Şanlıurfa, Ardahan ve Diyarbakır için valiliklerden ve uzmanlardan uyarı yapıldı.

Bu uyarıların en ilginci ise Adana’da camilerden anons yapılması oldu. Koronavirüsün Türkiye’yi 11 Mart’tan itibaren etkisi altına almasının ardından bir dizi kısıtlamalar ve yasaklar getirildi. Bu yasak ve kısıtlamalar, yeni normal hayat adı altında maske, sosyal mesafe ve el hijyen kuralına uyulması ikazıyla 1 Haziran’dan sonra kaldırıldı. Ancak bu kurallara uyulmadığı için Türkiye’de 14 Haziran rakamlarına göre virüs tespit edilen kişi sayısı bin 500’ü geçti. Bu kapsamda bazı illerimizde vaka artışı gözlemlenirken;

Adana, Kastamonu, Bitlis, Bursa ve Adana’da vatandaşlar kurallara uyulması konusunda uyarıldı.

ADANA’DA CAMİLERDEN ANONS GEÇİLDİ

Adana’da da Türkiye’de olduğu gibi vaka sayısında artış gözlendiği için valilik tarafından gün boyu camilerden anons edilerek vatandaşların uyarılması ihtiyacı hissedildi. Camilerden gün boyu “Dikkat koronavirüs vaka sayısı arttığı için maske takalım, sosyal mesafeye uyalım, el hijyenini dikkat edelim” anonsları yapıldı. Ancak bu anonsun yapıldığı bir caminin hemen yanında bulunan bankta oturan iki kişi de ne maske olduğu ne de sosyal mesafeye dikkat edildiği görüldü.

KASTAMONU VALİLİĞİ UYARDI

Kastamonu Valiliği, maske takma uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, Kastamonu merkez ve ilçelerinde koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış gözlendiği vurgulandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takılması ve sosyal mesafe kuralı ile iş yerleri için geçerli düzenlemeler yürürlükte olup bu kurallara uyulması, salgının durdurulması açısından önem arz etmektedir. Denetimle görevli kurumların denetimlerini çok daha yoğun bir şekilde yapmaları ve kurallara uymayanlara para cezası uygulamaları yönünde talimatlandırılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.