Bakın Kor-onadan ölenlere ne  yapıyorlar

Bakın Kor-onadan ölenlere ne yapıyorlar

Bakın Kor-onadan ölenlere ne yapıyorlar

Günümüzün Bence En Zor mesleklerinden biri
Mersinli gassallar, Kovid-19 sürecinde en çok aranan ”Koronavirüs cenazesi yıkanıyor mu, nasıl gömülüyor?” sorularını ilginç açıklamalarla yanıtladı.Mersin’de gassallık yapan Ayşe Gürsoy (46) yaptıkları iş gereği neredeyse herkesin bir defa bile olsa aklından geçen ”Koronavirüs cenazesi yıkanıyor mu, nasıl gömülüyor?” sorularının yanıtını verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Şehir Mezarlığı’na bağlı olarak görev yapan gassal Ayşe Gürsoy (46) pandemi sürecinde bu işi nasıl yaptıklarını anlattı. Kovid-19 taşıyıcısı cesetlerle birebir temas etmek zorunda olan gassallar nasıl korunduklarını açıkladı.
Cenaze Hizmetleri ve Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nde çalışan 3 çocuk annesi gassal Ayşe Gürsoy, işine olan aşkını ifade ederek, ”5 yıldır bu işi yapıyorum. Çocuklarım, eşim her zaman destek oldu.” dedi.
Ceset yıkama işlemini bebek yıkamaya benzeten Gürsoy ”Zaman zaman zorlandığımız cenazeler oluyor. Cenaze yakınlarını görünce üzülüyoruz. Ama işimi severek yapıyorum. Evet herkesin yapabileceği bir meslek değil. Cenazelerden korkmuyorum, onları bebek misali yıkayıp, sahiplerine teslim ediyoruz.” ifadelerini kullandı.İlk iş deneyimini anlatan Gürsoy, ağladığına işaret ederek ”Denizde boğulan bir kişiye aitti. Kalp krizi geçiren 10 yaşındaki bir kız çocuğunun cenazesini yıkarken çok etkilenmiştim. Annesi geldi aklıma, o cenazeyi hem yıkadım hem ağladım” dedi. Koronavirüs sürecinde cenaze yıkama işlemine değinen Gürsoy, ”Koronavirüs nedeniyle cenazeyi yıkarken tek kullanımlık tulum giyiyoruz, eldiven ve maske takıyoruz. Koronavirüsten ölen hastalarımızı hastanede yıkıyoruz. Gasilhaneye getirilmiyor.” diye konuştu.

Koronavirüsten ölen cenazenin defin işlemini anlatan Gürsoy, silikon işlemi yaptıklarını söyledi ve bu işlemi şöyle açıkladı: ”Yıkandıktan sonra ceset torbasına koyarak silikonluyoruz. Bazı cenazelerimiz ise tabutla defnediliyor. Mezarlıkta çalışan kazıcılarımız, imamlarımız, şoförlerimiz zarar görmesin diye bu yöntemi uyguluyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.