Balgam ve İdrarı söktürüyor

Balgam ve İdrarı söktürüyor

Balgam ve İdrarı söktürüyor, Felç rizkini azaltıyor,Hemen Tüketin..Balgam ve İdrarı söktürüyor, Felç rizkini azaltıyor, Gutu bile yeniyor şüphesiz herkes tarafından çok meral edilen soruların başına gelmektedir.

Kapari turşusu nasıl yapılır? kuşkusuz herkes doğrultusundan çok meral edilen soruların başına gelmektedir. Kapari, fazlalıkla Ege ve Akdeniz Bölgelerinin sahil kesiminde yer alan bölümlerde bolca görülen, yabani bir bitki olma özelliğini göstermektedir. Ege ve Akdeniz Bölgelerinde bolca yetişiyor bulunduğundan ön görü edileceği üzere güneşi çok seven bitkinin toplanması son derece güçtür. Dikenli bir yapıya sahip olan Kapari, pek çok anlamda deva kaynağıdır.

Reçeli ve çayı da yapılabilen bu meyvenin en çok tercih edilen tüketilme biçimi ise kuşkusuz turşu biçimindedir. İçindekiler

1 Kapari Turşusu Nedir?

2 Kaparinin Acısı Nasıl Giderilir?

 

3 Kapari Faydaları

4 Kapari Turşusu- Nefis Yemek Tarifleri Kapari turşusu amacıyla gereksinim duyulan malzemeler Kapari meyvesi (Yarı yetişkinleşmiş ve aşağı yukarı 1 kilogram)

5 Diş Kadar Sarımsak İsteğinize göre bir oran kişniş 1 litre kadar içme suyuTercihen 2-3 adet kadar defne yaprağı Bu malzemelerin tamamı sağlanması durumunde kapari turşusu amacıyla her şey hazır duruma gelecektir.

 

Kapari turşusu Kapari turşusu Bu prosedür esnasında 2-3 parmak kadar boşluk bırakılmalıdır ve ardından başka malzemeler boşluk bırakılmayacak şekilde kavanoza sıkıca konularak kavanoz kapatılmalıdır. Bu noktada hava almadığından emin olmanız gerekmektedir. Bu prosedürün tamamlanarak turşunun yenmeye hazır duruma gelmesi amacıyla aşağı yukarı olarak serin bir ortamda 10 ya da 15 gün kadar beklemesi gerekmektedir.

Kapari Turşusu Nedir? Kapari turşusu Nedir?

 

Kapari turşusu pek çok hususta deva kaynağı olmakla birlikte, doğru şekilde hazırlanması durumunde sıhhat yönünden kritik avantajlar içermektedir. Turşu ismini aldığı kapari meyvesinden yapılmaktadır. Meyve, güneşi çok seviyor olması bakımından ülkemizde Ege ve Akdeniz yerlerinde sık sık görülüyor olmasına rağmen toplaması son derece zAhmetlidir. A

kdeniz iklimine ideal özellikli ve kısa boylu olan Kapari bitkisi sert yamaçların güneşe bakan yüzünde bolca bulunabilmektedir. Bitkinin aşağı yukarı olarak 100 ya da 150 sene kadar yaşayabiliyor bulunduğu bilinmekle birlikte, dünya mutfaklarında çok sık tüketilen meyvesi ülkemizde son dönemde tüketilmeye ideal biçimiyle bugünümüzde yeni yeni tanınmış olmaya başlamıştır.

Öte yandan bitkinni ismi yöresel olarak farklılık de göstermektedir. Kepere, keper, gebere, geber otu ve buna benzer birtakım isimlerle anılan bitkinin orijinal ismi Kapari’dir. Kapari turşusu tüketilmeden evvelce ilgi edilmesi gerekenlerin başında, bu bitkinin tüketilmeden evvelce bir vakit tuzlu suda ve ardından sirkeli suda bekletilmesi gerekliliğidir. En çok tüketim biçimi olan turşu durumuyla meyvenin tüketilmesi amacıyla tomurcuklarını bir vakit tuzlu suda bekletildikten sonra, aşağı yukarı olarak 10 ile 15 gün kadar da sirkeli suda bekletilmesi gerekmektedir. Sonuç olarak turşu kullanımı amacıyla hazır duruma gelecektir.

Kapari turşusu Kapari turşusu Kaparinin Acısı Nasıl Giderilir? Kaparinin acısı nasıl giderilir? Sorusu bilhassa kapari meyvesi ile turşu gerçekleştirmek isteyenler amacıyla en merak edilen soruların başında gelmektedir. Son derece endemik ve yabani olan bu meyvenin suya yatırılması durumunde ne denli acı bulunduğu da anlaşılmaktadır. Toplandıktan sonra suya yatırılmasında yararlan olan meyve, gün amacıylade suyunun değiştirilmesini gerektirmektedir. Sonuç olarak acı giderme prosedürü daha da hızlanacaktır. Burada ilgi edilmesi gereken esas sorun su değiştirirken verilen acı hissidir. Suya biraz yaklaşıldığında acı kendini ilgi çekici edeceğinden, su değiştirme prosedürlerini tamamlamak amacıyla acı kokusunun bitmesini beklemek son derece kritik bir ciddiye sahip olmaktadır. Kapari Faydaları Kaparinin avantajları saymakla bitmez.

Alternatif bir sıhhat deposu olan meyve, zorlu prosedürlerden atlattıktan sonra tüketime hazır duruma gelmektedir. Buna rağmen bu zorluklara değecek oranda avantajları da bulunmaktadır. En çok tüketim biçimi olan turşu durumuyla meyvenin tüketilmesi bilhassa pek çok hususta yarar sağlamaktadır. Kaparinin avantajları arasında: Kilo verilmesini sağlar. Uzun vakitli aç olmama hissi yaratır Gündelik yaşantıda dinç ve hareketli bir özelliğe sahip olunmasını sağlar. Kronik bir yorgunluk hissine sahip olanlar amacıyla bu hissi giderir. Hücre hasarlarının en aza indirilmesini sağlar. Karaciğer yağlanmalarına karşı mucizevi bir çözüm tavsiyesidir.

Regl düzensizliğini derli toplu duruma getirir. Sindirim sistemine katkı sağlar. Kanser hastaları amacıyla seçenek yan katkı sağlamaktadır. Bu ve buna benzer pek çok şey bulunmaktadır. Meyvenin magnezyum ve kalsiyum bakımından varlıklı olması bilhassa bu elementlerin eksikliği üstüne ilerleyen rahatsızlıklarda son derece etkili bir çözüm tavsiye olarak görülmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.