Bankada parası olanlar dikkat!

Bankada parası olanlar dikkat!

Bankada parası olanlar dikkat!

Bankada Parası Olan Vatandaşların Dikkatine!
Ekonomist Atilla Yeşilada, iktidarın dolar hamlesiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Merkez Bankası’nın doları sabit tutması için yeterli rezervi kalmadığını ileri süren Atilla Yeşilada, iktidarın doların daha fazla yükselmemesi için piyasayı derinden sarsacak bir hamle yapacağını iddia etti.

Youtube kanalında konuşan Yeşilada, iktidarın doları kurunu durdurmak için 1970’lerde uygulanan kapalı kambiyo rejimine geçeceğini söyledi. Merkez Bankası’nın rezervinde 30 milyar olduğunu belirten Yeşilada, bu rezervin 20 milyar dolara düştüğünde Merkez Bankası’nın Cumhurbaşkanı ile görüşerek gerçekleri anlatacağını aktardı.

Yeşilada ayrıca, vatandaşların döviz mevduatlarını Türk Lirası’na çevirmeleri konusunda bankalara baskı yapılacağını ve döviz hesaplarından çekilecek dolar miktarına kısıtlama geleceğini iddia etti.

Merkez Bankası’nın bu talebi karşılığında iktidarı 1970’lerdeki kapalı kambiyo rejimine ülkeyi geri sokacağını ve vatandaşa zorla dolar satmaları için baskı yapılacağını dile getiren Yeşilada konuyla ilgili konuşmasında şunları söyledi:

“Merkez Bankası’nın satılabilir rezervi 30 milyar dolar bu 20 milyar dolara indiğinde TCMB Saray’ın huzuruna çıkar der ki; Sayın Cumhurbaşkanım bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı başka bir yol bulalım. O yol da çok basit 1970’lerin kapalı kambiyo rejimine döneriz. Yani döviz işlemlerine kısıtlama gelir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.