Bayram namazı nasıl kılındı 24 Mayıs 2020

Bayram namazı nasıl kılındı 24 Mayıs 2020

Diyanet İşleri Başkanı hutbe okudu, bayram namazı kısıtlı sayıda cemaatle kılındı

Son dakika... Diyanet İşleri Başkanı hutbe okudu, bayram namazı kısıtlı sayıda cemaatle kılındı
Gelen son dakika haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan Bayramı namazını kıldırarak, bayram hutbesini okudu.

Son dakika haberine göre, Ramazan Bayramı namazı, corona virüs tedbirleri kapsamında yalnızca Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kısıtlı sayıda cemaatin katılımıyla kılındı.

Bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Ankara Valisi Vasip Şahin de cemaat arasında yer aldı. Namaz öncesinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, vaaz verdi. Namaz, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı cami ve mescitlerde ibadet genelgesindeki esaslar uygulanarak kılındı.

Namazın arından minbere çıkan Erbaş, bayram hutbesini okudu. Erbaş hutbesinde, 29 Mayıs'ta camilerin tekrar ibadete açılacağını belirterek, toplu ibadet için belirlenen kurallara dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hutbede şu konulara dikkat çekti:


Müslümanların aynı hissiyatı yaşadığı mübarek günlerdir. İnsan bu dünyaya alemlerin rabbine inanmak ve iyi işler yapmak için gelmiştir. Cenabı Hak bizleri ilahi bir fermanla birbirimize kardeş kılmıştır. Bugün buruk bir bayram sabahına uyandık, camilere koşup saf tutamadık. Ancak kalplerimizin aynı heyecanla attığı müddetçe mesafelerin önemi yoktur.Ailemiz en büyük hazinemizdir. Bütün müminler kardeşimizdir. Ana babamızı, akrabalarımızı, kardeşlerimizi arayalım, hal hatırlarını soralım, hayır dualarını alalım.

Bayramlar hürmete layık günlerdir, küskünlükleri, dargınlıkları sonlandıralım. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, birbirinizin eksiğini bulmaya çalışmayın, birbirinize haset etmeyin, kin ve nefret beslemeyin birbirinize. Ey Allah'ın kulları kardeşler olun.

Aziz müminler Ramazan'ı Şerif'i geride bıraktık, ancak biliyor ki rabbimize karşı sorumluluğumuz ömrümüzün sonuna kadar devam edecektir. Salgın hastalık nedeniyle camilerimizde ibadete ara vermiştik. İnşallah 29 Mayıs Cuma günü camilerimiz kademeli olarak cemaatle ibadete açılacaktır.

Elbette bugünlere kolay gelmedik. Gece gündüz demeden çalışıp çabaladık, alınan tedbirlere uyduk elhamdülillah. Filli dualarımıza kalbi dualarımızla destek olduk. Camilerimiz cemaatle ibadete açıldıktan sonra da aynı tedbirlere uymak önceliklerimizdir.

Sadece öğle ve ikinci vakitlerinde camilerimizde namaz kılacağız. 65 yaş üzeri büyüklerimiz ve 20 yaş altı kardeşlerimizle hastalık belirtisi taşıyan kardeşlerimiz biraz daha sabredecekler. Abdestimizi alarak ve kişisel seccademizi alarak camiye gelelim, maskemizi takalım ve evlerimize dönünceye kadar çıkarmayalım

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.