BAYRAM ÖNCESİ KÖTÜ HABER!

BAYRAM ÖNCESİ KÖTÜ HABER!

BAYRAM ÖNCESİ KÖTÜ HABER! AĞUSTOS AYINDA.

Türkiye’de koronavirüs önlemleri kapsamında aşı uygulaması devam ediyor. Bayramın yaklaşmasıyla vatandaşlar 9 günlük tatil için plan yapmaya başladı. Bayram dolayısıyla hareketliliğin artması beklenirken, vaka sayısının 10 binlere çıkmasından endişe duyuluyor. Öte yandan günlük 1,5 milyon doz olan aşılama hızı son günlerde yavaşladı.

Türkiye’de de görülen Delta varyantının ağustos ayından itibaren daha da etkili hale geleceği tahmin ediliyor. Türkiye koronavirüsle mücadelesine devam ederken aşılama oranındaki düşüş hesapları şaşırttı.

BAYRAMDAN SONRASI İÇİN ENDİŞE DUYULUYOR
Yaklaşan bayramın da hareketliliği artırması beklenirken vaka sayısının 10 binlere çıkmasından endişe ediliyor.
 
SONBAHARDA TOPLUM BAĞIŞIKLIĞI ZOR
Aşılama çalışmalarının başında sonbaharda toplumsal bağışıklığın kazanılması hedeflenmişti ancak yaşanan yavaşlamayla bunun zor olduğu belirtiliyor.

AŞIDA SON DURUM
Öte yandan Türkiye aşı tablosuna göre toplam yapılan aşı sayısı 58 milyon 707 bin 910 oldu.

EDİRNE EN ÇOK AŞILANAN İL OLDU
Edirne de Türkiye’de en çok aşılanan 4. il oldu. En yüksek aşılama oranına sahip ilk üç ilse, Muğla, Çanakkale, Kırklareli oldu.


 
BAKAN KOCA’DA AÇIKLAMA
Aşılamada son durumu sosyal medya hesabından duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hoş geldin Edirne. Hedef nüfusun %75’inden fazlası aşı olan 4. Şehrimiz Edirne oldu. Tüm illerimizin en kısa sürede mavi renge dönmesi için aşınızı olun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.