BDPli Milletvekilinin dövdüğü Doktor Oğuz Eroğlu Trabzonlu

BDPli Milletvekilinin dövdüğü Doktor Oğuz Eroğlu Trabzonlu

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil tıp uzmanı olarak görev yapan Doktor Oğuz Eroğlunun KTÜ Mezunu ve Trabzonun Arsin İlçesi'nden olduğu öğrenildi.

Doktor Eroğlu'nun KTÜ'den mezun olduğunu ve olayı öğrenen Eroğlu ailesinin büyük tepki verdiğini öğrendi.

Van-Gürpınar karayolu Kurabaş mevkinde BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in eşi ve çocuğunun içinde bulunduğu araç kaza yaptı. Kazada hafif yaralanan milletvekilinin eşi ve çocuğu ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılara burada gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra kazayı duyan Üçer, beraberindeki bazı partililerle hastane acil servisine gittiği belirtildi.

Üçer'in serviste müdahaleyi yapan doktorla tartışarak hakaret ettiği ve ardından darp ettiği iddia edildi. 

Olayı öğrenen Başhekim Vekili Volal Polat'ın Acil Servis'te Milletvekili Üçer'in sözlü hakaretlerine maruz kaldığı belirtildi.

Olayın duyulması üzerine Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan hastaneye giderek Başhekim Vekili Polat ve darp edilen doktorla bir süre görüştü.

 

"PEŞİNİ BIRAKMAM" 

Üçer'in, hastane acil tıp uzmanı Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırdığını, hem doktora hem de kendi şahsına hakaretlerde bulunduğunu belirten Başhekim Vekili Polat, haklarını sonuna kadar arayacaklarını vurguladı.

Polat, yazılı açıklamada, şöyle dedi: "Gecesini gündüzüne katarak depremin acısını ve izlerini silmek için gayret gösteren sağlık çalışanları olarak bir milletvekilinin tekme tokat şiddetine, küfürlerine ve hakaretlerine maruz kaldık.

Van Milletvekili Özdal Üçer, hastanemiz acil tıp uzmanı Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırmış, hem doktorumuza hem de Başhekim olarak şahsıma hakaretlerde bulunmuş ve hastane koridorlarında yankılanan küfürler savurmuştur. Hastane çalışanları olarak millete örnek olması beklenen bir vekilin bu saldırısını kınıyoruz. Yapılan bu fiil ve sözsel saldırıları karşısında tüm hukuksal haklarımızı sonuna kadar takip edeceğiz"

Türk Tabipler Birliği (TTB) de Üçer'i kınayarak, "Hiç kimse, hiçbir nedenle görevi başındaki hekime, sağlıkçıya saldırma hakkına sahip değildir, olamaz. Bu saldırıyı yapan milletvekili Özdal Üçer'i kınıyoruz" dedi. 

 

SORUŞTURMA AÇILDI 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı da darp olayıyla ilgili soruşturma başlattı.

Üçer milletvekili olduğu için dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanacak fezleke, Meclis'e sevk edilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilecek. Milletvekili Özdal Üçer yaptığı yazılı açıklamada "Ben BDP milletvekili olduğum, eşim de KESK'e bağlı Eğitim- Sen üyesi ve yöneticisi olduğu için bu ayrımcı uygulamaya maruz kaldık.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi doktorun laubali bir şekilde davranması, gayri ciddi bir şekilde hitap etmesi o esnada arzu etmediğim bir arbedenin yaşanmasına neden oldu" dedi. 

 

AKDAĞ: ÖZÜR DİLESİN

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in doktor darp etmesine sert tepki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özür dilemesini istediği Üçer için "Olayın ironik yanı kendisinin sağlıkta şiddet ile ilgili olarak Meclis'e verilen araştırma önergesinin altında imzasının bulunmasıdır" dedi.

Darp olayını şiddetle kınadığını belirten Akdağ, "Arkadaşlarıma, kendilerine vurulan her fiskenin bana vurulmuş bir fiske olduğunu ve bunun bu şekilde takipçisi olacağımı, söyledim.

Derhal hukukçularımızı arkadaşlarımızın hizmetine verdik, bu meselenin peşini mutlaka takip edeceğiz" dedi.

Özdal Üçer ile telefonla görüştüğünü söyleyen Akdağ, "Olayı inkâr etmiyor. Sadece sebepler söylüyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum