Belediyeler Ücretsiz 5 Litre yağ dağıtacak !

Belediyeler Ücretsiz 5 Litre yağ dağıtacak !

Belediyeler Ücretsiz 5 Litre yağ dağıtacak !

Artan kur fiyatları ve enflasyonla birlikte market ürünlerindeki etiket fiyatları da yükseldi. Özellikle temel gıda ürünlerine getirilen zamlardan en fazla etkilenen sıvıyağ oldu. 5 litre sıvıyağın fiyatı birçok markette 150 liranın üzerine tırmandı.Sıvıyağ fiyatlarındaki artış Silivri Belediyesi’ni harekete geçirdi. Silivri Belediyesi, binlerce haneye 5 litrelik sıvıyağ yardımı yapılacağını duyurdu. İhtiyaç sahiplerine yapılacak yardımlarla 10 bin hanenin sıvıyağ ihtiyacı karşılanmış olacak.

10 BİN HANEYE DAĞITILACAK Silivri Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 10 bin haneye 5 litre sıvıyağ yardımı yapılacağı açıklandı. Yardımlar Silivri Belediyesi tarafından kurulan Bizden Size Marketi aracılığıyla yapılacak.

 

Yardımdan faydalanmak isteyen haneler Silivri Belediyesi’ne giderek başvuru formunu doldurabilir.BİZDEN SİZE MARKET NEDİR? Bizden Size Sosyal Market’i Silivri Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi hanelerin, gıda ihtiyaçları başta olmak üzere yapacakları market alışverişlerine katkıda bulunmak amacıyla kuruldu. İhtiyaç sahiplerine verilen kartlar ile belirli tutarlarda alışveriş imkânı sunan market aracılığı ile 10 bin haneye sıvıyağ desteği verilecek.

 

Destek yapılan yardımlar şunlardır;Çocuk sayısına göre karta kredi yüklendi Sosyal market ve gıda giderlerini ücretsiz “MUTLUKART” ile karşılanıyor
BİZDEN SİZE SOSYAL MARKET Uygulamasından Kimler Faydalanabiliyor? İhtiyaç sahibi ailelere bu uygulamadan faydalanabiliyor, bu uygulama yardımlaşma niteliğinde vatandaşlara hizmetler sunuyor.

 

Silivri’de ihtiyaç sınırındaki tüm vatandaşlar MUTLUKART ile puantaj sistemi ile Bizden Size Sosyal Market üzerinden işlemler gerçekleşiyor.Sistemde ayrıca bağışçı ve yardım alan aileler sistem üzerinden kayıt altına alınıyor. Proje kapsamında tüm ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar ulaşıyor.

AYÇİÇEK ÜRETİMİ YAPILIYOR
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından başlatılan uygulama kapsamında, ihtiyaç sahiplerinin sıvıyağ ihtiyaçlarını gidermek amacıyla 2 yıl önce 75 dönümlük arazide ayçiçek hasadı yapıldı. Bu yıl itibarıyla daha fazla üretim yapılabilmesi için 75 dönümlük arazi, 500 dönüme yükseltildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum