BİONTECH VE SİNOVAC AŞISI OLANLAR

BİONTECH VE SİNOVAC AŞISI OLANLAR

BİONTECH VE SİNOVAC AŞISI OLANLAR DİKKAT! FLAŞ AÇIKLAMA...

Sinovac ve BioNTech aşılarıyla ilgili bir araştırma yapıldı. İki koronavirüs aşısı karşılaştırıldı. Söz konusu araştırmada aşıların antikor seviyeleri açıklandı. Araştırma sonucunda BioNTech aşısı olan sağlık çalışanlarının antikor seviyesi Sinovac aşısı olanlara göre 10 kat daha yüksek çıktı.

Dünyanın en eski tıp dergisi The Lancet Sinovac ve BioNTech aşılarıyla ilgili yapılan önemli bir araştırmayı duyurdu. Araştırmada, Pfizer-BioNTech’in mRNA aşısı ve Sinovac’ın koronavirüs aşısı karşılaştırıldı.

Hong Kong’da yapılan çalışmada aşıların antikor seviyeleri ölçülürken, aşılamanın etkileri incelendi. 1442 sağlık çalışanından aşılamadan önce, ikinci dozdan önce ve ikinci dozdan 21-35 gün sonra kan örnekleri alındığı ve antikorları saptamak için numuneler kullanıldığı belirtildi.

 
BİONTECH AŞISININ ANTİKOR SEVİYESİ DAHA YÜKSEK
Araştırmaya göre Hong Kong’da iki doz Pfizer-BioNTech aşısı yapılan sağlık çalışanlarının, Sinovac aşısı uygulanan kişilere oranla vücuttaki antikor seviyesinin 10 kat daha yüksek olduğu gözlemlendi.

Araştırmacılar söz konusu sonuçların, mRNA aşılarının geleneksel yöntemlerle geliştirilen inaktif aşılara kıyasla Sars-CoV-2 ve varyantlarına karşı daha koruyucu olduğunu gösterdiğini savundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.