Bir ilde maymun çiçeği alarmı

Bir ilde maymun çiçeği alarmı

Bir ilde maymun çiçeği alarmı: Ellerinde yaralar çıkan kişilere test yapıldı

Gelen son haberlere göre ise İstanbul Sultangazi’de ellerinde yaralar çıkan 3 kişiye test uygulandı.

Maymun Çiçeği gündem olmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul Sultangazi’de ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi ve yanlarında bulunan arkadaşlarına test uygulandığı ortaya çıktı.

 ilgili açıklamada bulunan Eczacı Esra Koca, “Dün hastalar vardı burada. Afgan 2 kişi geldi. Ellerini gösterdiler, ellerinde yuvarlak tohuma benzeyen yaralar vardı. ‘Bir saniye’ dedim, doktor birini aradım. Doktor fotoğraf çekmemi söyledi. Fotoğraflarını çektim, doktora attım. O da yetkililere haber vermiş. Hastalık maymun çiçeği olabilir diye şüphelendik. Maymun çiçeğine çok benziyordu. Antibiyotik ilaç kullanmış iyi gelmemiş o yüzden virüs olabilir diye düşündüm. Onlar gittikten sonra her yeri dezenfekte ettim” ifadelerini kullandı.
Söz konusu yaraların su çiçeği kaynaklı olabileceğinin de üzerinde duruluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 25 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada Maymun Çiçeği ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:
Yeni bir tedirginlik alanı oluşturmamalıyız. Türkiye’de Maymun Çiçeği vakası görülmedi. Maymun Çiçeği yeni bir Pandemiye yol açacak bir hastalık da değildir. Damlacık enfeksiyonu ile bulaşmaz. Maymun Çiçeği, yakın temas ve salgı ile bulaşır. Her ihtimale karşı önlemleri alıyoruz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.