Bir Şehire Daha Giriş Çıkışlar Sınırlandırıldı

Bir Şehire Daha Giriş Çıkışlar Sınırlandırıldı

MEMURLARAHABER.COM - BİR İLDE DAHA GİRİŞLER SINIRLANDIRILDI!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal izolasyonun sağlanabilmesi için 14 - 17 Haziran arası Tekirdağ'da giriş çıkışların sınırlandırıldığı bildirildi. Alınan bilgilere göre Edirne'de de aynı gerekçeden dolayı il giriş ve çıkışların sınırlandırıldığı öğrenilmişti.

 

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını tüm dünyada hızla yayılırken Türkiye normalleşme döneminin 2. aşamasına geçmiş bulundu. Koronavirüsle mücadelede zafiyet oluşturulabileceği gerekçesi üzerine Tekirdağ il genelinde 14-17 Haziran’da giriş ve çıkışların sınırlandırıldığı bildirildi.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ AÇIKLADI
Fiziksel temas ve solunum gibi yollarla çok hızlı bulaşabilen salgının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliğin ve kişiler arası temasın azaltılarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanmasının hayati önem taşıdığı aktarılan açıklamada, “Aksi davranışlar virüsün yayılımını hızlandırarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimini arttıracak, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselterek toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, TBMM’nin 4 Haziran oturumunda, eski CHP İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu, eski HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve eski HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in hüküm giydiklerine dair kesinleşen mahkeme kararlarına istinaden Anayasa’nın 84. maddesine göre milletvekilliklerinin düşürülmesi ve neticesinde tutuklanarak cezaevine gönderilmelerini protesto için bazı illerde toplanma çağrıları yapıldığı hatırlatıldı.


 
Bu tür eylemlerin Tekirdağ’da düzenlenmesi durumunda karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği, şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcılar ile diğer vatandaşlar arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği, kamu düzeni ile güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, koronavirüsle mücadeleyi zafiyete uğratabilecek şekilde kişiler arası teması arttıracağının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu ve benzeri istenmeyen olayların önüne geçilebilmesi, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, Kovid-19 salgınının yayılmasının önlenmesi, genel sağlığın korunması amacıyla, 14 Haziran saat 08.00’den, 17 Haziran saat 08.00’e kadar 3 gün süreyle, Tekirdağ’da ve bazı illerde toplanma çağrılarıyla ilgili il dışından ilimize gelmek isteyen kişilere müsaade edilmeyerek, ile girişlerin sınırlandırılmasına karar verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.