Bombayı Patlattı

Bombayı Patlattı

BOMBAYI PATLATTI

Erdoğan Yok Demiști Ama Erken Seçim Tarihini Açıkladı!

Ali Babacan’dan Türkiye’yi sallayacak erken seçi açıklaması! İște seçim tarihi

Geçen günlerde Cumhurbașkanı Erdoğan erken seçim olacak mı sorusuna hayır yanıtını vermiști ancak bugün bomba bir haber geldi

DEVA Partisi kurucusu Ali Babacan ”Normalde seçimler 2023 Haziranı’nda ama Türkiye’de istikrarsızlığın arttığı dönemde erken seçim olur” dedi. Babacan, erken seçim tarihi içinse 2021-22 ihtimali var dedi.
AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve önemli bakanlıklar üstlenen Ali Babacan, bu yıl 9 Mart’da Demokrasi ve Atılım Partisi’ni (DEVA) kurdu. Partinin kuruluș amacında “kuvvetler ayrılığı”, “yargının tarafsız ve bağımsızlığı”, “evrensel değerler çerçevesinde temel insan hakları”, “ifade ve basın özgürlüğü” “hesap verebilirlik” gibi ilkelerin olușturulacağı bir Türkiye ideali tanımlandı.

Yönetim sistemi açısından güçler ayrılığının değil Babacan, Reuters ile yaptığı söyleșide mevcut iktidardan farklarını, “Siyah ve beyaz ne kadar farklıysa biz de iktidardan o kadar farklıyız. Yönetim tarzı, kendini hukukun anayasanın üstünde gören bir tarz. Biz öncelikle hukuku kuralları önemseyen bir partiyiz. Özgürlükler, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğüyle ilgili fiili durum olușturuluyor. Sadece dava hapis süreçleri değil ișlerini kaybeden gazeteciler, diğerleri rahat yazıp çizememeye bașlıyor” diye açıkladı.Babacan, ifade ve basın özgürlüğü gibi alanlarda sıkıntılar olduğunu kaydederek, sosyal medyayla ilgili yasa teklifi hazırlığının da yeni sıkıntı alanı olabileceğini vurguladı. Yönetim sistemi açısından güçler ayrılığının değil güçler birliğinin benimsendiğini, yargı ve parlamentonun tamamen yürütmenin direktifleri altına girdiğini savunan Babacan, güçlendirilmiș parlamenter sistemi ve güçler ayrılığını desteklediklerini vurguladı.

Babacan, üç ay önce kurulan partisinin iktidarın barajı yüzde 5’e indirerek daraltılmıș bölge sistemini getirme düșüncesinde “yönetimde istikrar, temsilde adalet” sistemi çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğini, șu anda temsilde adaletin zayıf kaldığını kaydeden Babacan, “Toplumsal mutabakat arayıșı lazım...Oyunun ortasında kuralları değiștirmek yakıșmaz...Sadece iktidar tarafında değil, muhalefeti de içine alan bir çalıșma gerekiyor. İttifak tarafında tamamen panik görüntüsü var. Daha düșük destekle nasıl iktidarımızı sürdürürüz derdindeler. Buradan sağlıklı bir șey çıkacağını düșünmüyorum” dedi.
Șu anda benim korkum fakirlik tuzağına düșmesi
Siyasete girdiğinden bu yana söylediği her sözün arkasında olduğunu ve altına imza atabileceğini ifade eden Babacan, geçen zamanda önemli bir tecrübe birikimi olduğunu belirterek, șunları söyledi: “Geçmiște parlementonun güçlü olmasını hep istedik, hukuk vurgusu vardı konușmalarımda; hükümetin otoriter eğilimlerini hep görüyordum. Orta gelir tuzağını ilk ben ortaya attım, maalesef gerçeklești. Üst gelirden orta gelire yükseliyorduk o dönemde. Hukuk olmazsa bunu yapamayız dedik. Kiși bașına milli gelir 12,500 dolardan 9,100 dolara indik geçen sene. Bu sene 7,500 dolar civarı olacaktır. Șu anda benim korkum fakirlik tuzağına düșmesi Türkiye’nin ve oradan da çıkamaması.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.