Bu 5 TL’nin Değeri 50 Bin TL: Sizde de Olabilir

Bu 5 TL’nin Değeri 50 Bin TL: Sizde de Olabilir

Cebinde 5 TL Olanlara Müjde! Bu 5 TL’nin Değeri 50 Bin TL: Sizde de Olabilir

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde yaşayan Sezgin Yılmaz, yaptığı alışveriş sonrasında aldığı 5 TL’nin hatalı basıldığını fark etti. 5 TL’nin sağ üst köşesindeki 5 rakamının yarısının olmadığını gören Yılmaz, banknotu Merkez Bankası’na götürerek hatalı basım olduğunu öğrendi. Koleksiyonerlerin ilgisini çekeceğini düşünen Yılmaz, 5 TL’lik banknotu 50 bin TL’ye satışa çıkardı.

5 TL’lik Banknota Bilgisayar
Düzce’de yaşayan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Yasenur Durmaz ise hatalı basım olduğunu düşündüğü 5 TL’sini sosyal medya hesabından 1000 TL’ye satışa çıkardı. Uzaktan eğitim için yeni bir bilgisayar almak istediğini belirten Durmaz, “Ortaokul ikinci sınıf öğrencisiyim. Online derslerimize başladık. Ancak masaüstü bilgisayarım çok yavaş. Dizüstü bilgisayarımın ekranı arızalandı. Bu ikisini değiştirmek istiyorum. Annem ekmek almak için 5 TL verdi. 5 TL’ye baktığımda yanlış basıldığını fark ettim. Daha öncede bunu haberlerde görmüştüm. Ben de 5 lirayı sakladım. Daha sonra sosyal medya hesabım üzerinden 5 TL’lik banknotu 1000 TL’ye satışa koydum. Satabilirsem ikinci el bir laptop alıp derslerime daha iyi çalışmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

200 TL’lik Hatalı Banknota 55 Bin TL Değer Biçti
Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan Hüseyin Güzel, koleksiyon değeri taşıdığını düşündüğü yanlış basım 200 TL’yi satışa çıkardı. Hatalı basım 200 TL’ye 55 bin TL değer biçen Güzel, üzerinde iki sıfırı olmayan 200 TL’sinin biran önce satılmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.