Bu Ödeme Bilinmiyor! SGK Emekli Olamayanların Paralarını Toplu Ödüyor!

Bu Ödeme Bilinmiyor! SGK Emekli Olamayanların Paralarını Toplu Ödüyor!

Bu Ödeme Bilinmiyor! SGK Emekli Olamayanların Paralarını Toplu Ödüyor!

Aşağıda yazan koşulları taşıyan ve emekli olamayan vatandaşlara SGK toplu para ödemesi yapıyor. İşte detayları:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından vatandaşlara sağlanan ödemelerden bir tanesi de emekli olamayan vatandaşların prim paralarının geri ödenmesi.

Bu prim parası ödemesi güncel rakamlarla yeniden hesaplanıp toplu halde vatandaşlara ödeniyor. 

Ancak SGK tarafından sağlanan bu ödemeler her vatandaşa yapılmıyor. Bu ödemeyi alabilmek adına vatandaşların sağlamaları gereken koşullar bulunuyor. 

Buna Bağlamda;

* SGK tarafından sağlanan toplu prim parası ödemesi nasıl yapılır?


* Bu ödemeyi almak isteyen vatandaşlardan talep edilen koşullar neler?

* Başvurular nereye, nasıl yapılır?

Tüm bu soruların yanıtlarını Kamuilanlari.com olarak sizlere detayları ile birlikte aşağıda aktarıyoruz.

SGK'DAN EMEKLİ OLAMAYAN VATANDAŞLARA TOPLU PRİM PARASI

Bilindiği üzere çalışma hayatı içerisinde olan milyonlarca vatandaşın ortak gayesi yaşlılıklarında emekli olabilmek. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bazı vatanadaşlar bu haklarından yararlanamıyorlar. 

Emekli olamayan ancak yıllarca Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) prim parası ödeyen bu vatandaşlar,i ödemiş oldukları bu parayı geri alabilirler. Bunun için başvuru şartlarını sağlamak ve SGK'ya başvuruda bulunmak yeterli. 

Başvuru Şartları

Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına göre; SGK'dan toplu prim parası almak istenen vatandaşların sağlamaları gereken 3 ana koşul bulunuyor. Bu koşullardan ilgi başvuru yapacak vatandaşın sigortalıolarak bir işyerinde çalışmıyor olmak ya da kendi işini (Bağkur) yürütüyor olmaması gerekiyor.  Bu şartı sağlayan vatandaşlardan ikinci şart olarak ise prim ödeme süresi şartı isteniyor. Bunun için erkeklerden 25 yıl kadınlardan 20 yıl prim ödemiş olmaları talep ediliyor. 3. şart ise emekli olmak için gerekli olan yaş şartının sağlanması. 

Burada önemli olan nokta bu koşulları sağlayan adayların zaten emekli olmaları. Ancak primleri eksik ise ve tamamlama imkanı da yoksa daha önceden ödenen prim paraları alınabiliyor. 

Başvuru Şekli

Söz konusu alımlar için belirlenen başvuru koşullarını sağlayan adaylar başvurularını SGK Müdürlüklerine yapabiliyorlar. Bunun için başvuru dilekçesi ile başvuru yapmak yeterli. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.